Date   

locked Re: No Sound with JT Alerts

Steve Miller W6SDM
 

Dave,

Yes, my default sound output device is the computer speakers.  If I test the sound in JTAlert, I get the "test 123" female voice, Which is what I installed.  I just don't get any sounds or alerts when operating the program even though I have sound set to ON.  I also notice that when I look in the JTAlert sound text file, I don't see the text

"[Sounds]

Version=2.5.3"


Steve


locked Re: No Sound with JT Alerts

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 5/08/2020 12:38 am, Steve Miller wrote:

 I know there is another thread with this issue but I didn't want to distract from the troubleshooting going on there.  I am using WIndows 10, WSJT-X 2.2.2, JTAlert 2.16.10. My radio is a Flex 6300.

I am a recovering CW addict and new to digital modes in general, so I am sure there's something I've overlooked.  Any help would be appreciated.

Steve, W6SDM

Here is how I am presently set up:

WSJT-x is working normally and I've made contacts

All alerts are enabled

I have restarted the computer after installing JTAlert
I have installed the Voice database and restarted the computer
JT Alert sound is set to ON
System volume is up - I hear other system sounds
Alert colors showing up, i.e., red for contact, etc.
If I test the sound, I get the voice message, "test 123"
JTAlert does appear on the audio mixer and the volume is max


If the Test produces sound while individual alerts are not, the cause is the affected Alerts not having a wave file set. Visit each of the affected Alerts in the Settings window and set the wave file path. Since you have the Sounds Files package installed, you can simply use the "Default" button.

de Laurie VK3AMA


locked Re: Any Plans for JTalert to use Multicast?

Dave Garber
 

what does multicast acheive
Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


On Tue, Aug 4, 2020 at 1:55 PM Charlie Hoffman <hoffmanc@...> wrote:
On Tue, Aug 4, 2020 at 03:00 AM, Dave Garber wrote:
I had no problem getting wsjtx, jta, and gridtracker all working together without multicast.
I also had no problem with them working together without multicast.
I've even been able to run GT on an old computer that's on the same network to free up screen space on my main computer.


locked Re: Importing wsjt-x qso's from wsjt-x files to HRD using JTAlert

Dave Garber
 

you can import from the adi file directly to HRD
Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


On Tue, Aug 4, 2020 at 2:15 PM <nxd944793@...> wrote:
Is it possible to import WSJT-X FT-8 qso'S from WSJT-X to HRD using JTAlert? I have some in the WSJT-X file that I could not import to HRD that were made before I installed JTAlert. Thanks.

John N2XD


locked Re: No Sound with JT Alerts

Dave Garber
 

make sure your sound output device is selected at the bottom of the menu .   alerts should be routed through the computer speakers


Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


locked Re: No Sound with JT Alerts

chas cartmel
 

Steve

Check if Windows media player is operational by double clicking on of the sound files after ensuring .wav files are associated with that application.
If WMP hangs then you have the same issue I have.

I changed my default app for .wav files to groove Music and JTAlert sounds came back.

Hope this helps

 

 

73 Charlie

G4EST

www.g4est.me.uk

 

 

 

From: Support@HamApps.groups.io [mailto:Support@HamApps.groups.io] On Behalf Of Steve Miller
Sent: 04 August 2020 15:39
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: [HamApps] No Sound with JT Alerts

 

 I know there is another thread with this issue but I didn't want to distract from the troubleshooting going on there.  I am using WIndows 10, WSJT-X 2.2.2, JTAlert 2.16.10. My radio is a Flex 6300.

I am a recovering CW addict and new to digital modes in general, so I am sure there's something I've overlooked.  Any help would be appreciated.

Steve, W6SDM

Here is how I am presently set up:

WSJT-x is working normally and I've made contacts

All alerts are enabled

I have restarted the computer after installing JTAlert
I have installed the Voice database and restarted the computer
JT Alert sound is set to ON
System volume is up - I hear other system sounds
Alert colors showing up, i.e., red for contact, etc.
If I test the sound, I get the voice message, "test 123"
JTAlert does appear on the audio mixer and the volume is max


locked No Sound with JT Alerts

Steve Miller W6SDM
 

 I know there is another thread with this issue but I didn't want to distract from the troubleshooting going on there.  I am using WIndows 10, WSJT-X 2.2.2, JTAlert 2.16.10. My radio is a Flex 6300.

I am a recovering CW addict and new to digital modes in general, so I am sure there's something I've overlooked.  Any help would be appreciated.

Steve, W6SDM

Here is how I am presently set up:

WSJT-x is working normally and I've made contacts

All alerts are enabled

I have restarted the computer after installing JTAlert
I have installed the Voice database and restarted the computer
JT Alert sound is set to ON
System volume is up - I hear other system sounds
Alert colors showing up, i.e., red for contact, etc.
If I test the sound, I get the voice message, "test 123"
JTAlert does appear on the audio mixer and the volume is max



locked Importing wsjt-x qso's from wsjt-x files to HRD using JTAlert

nxd944793@...
 

Is it possible to import WSJT-X FT-8 qso'S from WSJT-X to HRD using JTAlert? I have some in the WSJT-X file that I could not import to HRD that were made before I installed JTAlert. Thanks.

John N2XD


locked Re: Any Plans for JTalert to use Multicast?

Charlie Hoffman
 

On Tue, Aug 4, 2020 at 03:00 AM, Dave Garber wrote:
I had no problem getting wsjtx, jta, and gridtracker all working together without multicast.
I also had no problem with them working together without multicast.
I've even been able to run GT on an old computer that's on the same network to free up screen space on my main computer.


locked Re: Wanted Call-sign Alert

Joseph Baker <joebaker324@...>
 

When setting up new dxcc you need to do it for each band, I just set mine for all bands all modes. 

On Tue, 4 Aug 2020 at 18:06, John <na6y34@...> wrote:
No Larry, some of the countries have not been confirmed. I have a lot of countries though have not been confirmed but it only seems to be 3 or 4 that keep popping up so I don't think that's the problem.
Thanks,
John   NA6Y

--
Sent from iPhone 8 Plus


locked Re: Wanted Call-sign Alert

 

No Larry, some of the countries have not been confirmed. I have a lot of countries though have not been confirmed but it only seems to be 3 or 4 that keep popping up so I don't think that's the problem.
Thanks,
John   NA6Y


locked Re: Any Plans for JTalert to use Multicast?

Dave Garber
 

I had no problem getting wsjtx, jta, and gridtracker all working together without multicast.  I was even sending to n3fjp, via GT, so no need for multicast here


Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


On Mon, Aug 3, 2020 at 10:34 PM Carl - WC4H via groups.io <wc4h.dx=yahoo.com@groups.io> wrote:
Hi Richard.

To use both JTAlerts & GridTracker you need to flip what you are doing.
Let GridTracker listen on Port 2237, then turn on "Forward UDP Messages" to another port box (IE: 2238) in GT.  In GT these settimgs are in the General tab of settings.

For this to work, you MUST launch GridTracker first, then JTAlerts.  JTAlerts automatically finds the port that WSJT-X is using, so when you launch GT first, JTA will see port 2238 (in my example) and listen there.   It does not seem to work the other way around.

You can also turn on "Multicast" but if you just want to run the 2 programs simultaneously, it is not necessary.

This setup seems to work OK.  I have tested it and I have a friend that does it routinely.

If you are logging to DXLab, HRD, etc., you have to decide which program you want to do the logging so that you do not get duplicate entries.  You may also want to decide which of the two to use for sound alerts.

73.
Carl - WC4H


locked JTAlert not decoding callsigns

Steve VK5SFA
 

I just upgraded my Ham Radio Deluxe to the latest version and now JTAlert does not decode or display callsigns.
I am running WSJT-X v2.2.2 and JTAlert 2.16.10
WSJT-X is decoding and displaying all traffic on the channel.
I think I saw the HRD installer installing a new .net framework or the like but I did not take much notice. Could this be a clue?
JTAlert displays the correct mode, frequency band and HRD6+ at startup but does not change the band information if you change bands.
Any thoughts?

73 Steve VK5SFA


locked Re: Any Plans for JTAlert to use Multicast? - A Status Update.

HamApps Support (VK3AMA)
 

I can confirm that the next JTAlert release will support UDP multicasting for interacting with WSJT-X/JTDX.

This new version of JTAlert is currently with the Test team.

At this time the new changes are working with a single defect identified and corrected. It is early days so I expect likely at least an additional week of testing before a public release.

de Laurie VK3AMA


locked Re: Any Plans for JTalert to use Multicast?

Carl - WC4H
 

Hi Richard.

To use both JTAlerts & GridTracker you need to flip what you are doing.
Let GridTracker listen on Port 2237, then turn on "Forward UDP Messages" to another port box (IE: 2238) in GT.  In GT these settimgs are in the General tab of settings.

For this to work, you MUST launch GridTracker first, then JTAlerts.  JTAlerts automatically finds the port that WSJT-X is using, so when you launch GT first, JTA will see port 2238 (in my example) and listen there.   It does not seem to work the other way around.

You can also turn on "Multicast" but if you just want to run the 2 programs simultaneously, it is not necessary.

This setup seems to work OK.  I have tested it and I have a friend that does it routinely.

If you are logging to DXLab, HRD, etc., you have to decide which program you want to do the logging so that you do not get duplicate entries.  You may also want to decide which of the two to use for sound alerts.

73.
Carl - WC4H


locked Re: Wanted Call-sign Alert

Larry Banks
 

Hi John,
 
Have you confirmed the countries?
 
Larry / W1DYJ
 
 

From: John
Sent: Monday, August 03, 2020 17:39
Subject: [HamApps] Wanted Call-sign Alert
 
Running JTAlert ver 2.16.10 and WSJT-X 2.12 . I am continually getting the "Wanted Country" alert when I already worked the country, in some cases more than once. It doesn't alert on all countries, only on 4 or 5. When I get that alert on countries I have already worked I go and delete it from the wanted call-sign list. It comes back and confirms that it has been deleted but I keep getting the alert. I have closed the app and restarted it but it doesn't make any difference. Any ideas.
73,
John  NA6Y


locked Re: Wanted Call-sign Alert

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 4/08/2020 7:39 am, John wrote:
Running JTAlert ver 2.16.10 and WSJT-X 2.12 . I am continually getting the "Wanted Country" alert when I already worked the country, in some cases more than once. It doesn't alert on all countries, only on 4 or 5. When I get that alert on countries I have already worked I go and delete it from the wanted call-sign list. It comes back and confirms that it has been deleted but I keep getting the alert. I have closed the app and restarted it but it doesn't make any difference. Any ideas.
73,
John  NA6Y

The "Wanted Country" and "Wanted Callsign" alerts are two different animals and are independent.

If your getting a "Wanted Country" alert for a Country you no longer need it is because that Country (dxcc) is still listed for that Band/Mode (depending on how your tracking dxccs) as needed. A Country will only stop being alerted once it is no longer set as needed.

You need to update your Country needs database by running the "Rebuild Alert Database" operation, that will automatically scan your log and remove dxccs that are no longer needed based on your QSL requirements. If your not using a Log with JTAlert then you will need to manually remove those dxccs.

de Laurie VK3AMA


locked Wanted Call-sign Alert

 

Running JTAlert ver 2.16.10 and WSJT-X 2.12 . I am continually getting the "Wanted Country" alert when I already worked the country, in some cases more than once. It doesn't alert on all countries, only on 4 or 5. When I get that alert on countries I have already worked I go and delete it from the wanted call-sign list. It comes back and confirms that it has been deleted but I keep getting the alert. I have closed the app and restarted it but it doesn't make any difference. Any ideas.
73,
John  NA6Y


locked Re: does JT-Alert use the NetFilter SDK toolkit?

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 4/08/2020 3:48 am, Michael Black via groups.io wrote:
Maybe this?


Mike W9MDB

Based on my limited Internet search, depending on the OS and NetFilter version being used, possible file names are Netfilter64.sys, Netfiler2.sys and Netfilter.sys. A file-system search on Netfilter*.sys or Netfilter*.* should identify if the product is living on the affected PC.

If an installed application using NetFilter is affecting the OPs VPN service, it is likely a paid application rather than a free application given that NetFilter is a paid, subscription based, SDK, IMO.

de Laurie VK3AMA


locked Re: does JT-Alert use the NetFilter SDK toolkit?

Michael Black
 

On Monday, August 3, 2020, 12:43:00 PM CDT, HamApps Support (VK3AMA) <vk3ama.ham.apps@...> wrote:


On 4/08/2020 1:59 am, Jon McCombie wrote:
I am working with my VPN provider to troubleshoot a problem where split VPN tunnel doesn't work on my ham-shack PC. The VPN provider's support has examined various diagnostics from the VPN software and believes the problem is that some piece of software I have downloaded uses the NetFilter SDK, and that there is a known conflict between their software running split-tunnel and NF-SDK. The support person could not identify which package(s) is/are using NF-SDK, so I'm asking this august group (and the authors of other packages I have downloaded). Laurie?

Thanks in advance and 73 de
--Jon  N1ILZ

JTAlert does not use the NetFilter SDK. Until your post, I was not aware of this product.

If you're lucky, the offending application may install the NetFilter files within its own installation directory rather than the Windows System directories so that may help isolate the application. Try doing a file search on Netfilter*.sys

de Laurie VK3AMA

5381 - 5400 of 36363