Date   

locked Re: [Ham-Apps] JT-Alert sound

BuDJie
 

Hi again....the announcment voices sound great
especially on my USB speakers

have seen the odd lockup/crash...working around them for the moment
one was when changing the QRG freq with the mouse

David VK4BDJ











On 18/10/11 07:52, Laurie, VK3AMA wrote:
 

Good to hear David,

Reviewing my code yesterday, there is still one area where I need to
code a "Linux/Wine" fix, so there is still potential for a JT65-HF
lockup/crash.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 08:48, David wrote:
> Hi Laurie...i have been able to get sound to work with JT-Alert under Wine
> wasnt real easy and it took a while to figure out
>
> Program looks real good and is working well so far
>
> 73 David VK4BDJ
>
>
> -



locked Re: [Ham-Apps] JT-Alert sound

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Good to hear David,

Reviewing my code yesterday, there is still one area where I need to code a "Linux/Wine" fix, so there is still potential for a JT65-HF lockup/crash.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 08:48, David wrote:
Hi Laurie...i have been able to get sound to work with JT-Alert under Wine
wasnt real easy and it took a while to figure out

Program looks real good and is working well so far

73 David VK4BDJ


-


locked JT-Alert sound

BuDJie
 

Hi Laurie...i have been able to get sound to work with JT-Alert under Wine
wasnt real easy and it took a while to figure out

Program looks real good and is working well so far

73 David VK4BDJ


locked Re: [Ham-Apps] Re: Trying to get JT-Alert to work with HRD logger

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Ray,

Not getting a popup window, either a "log Success" or "Log Failure" indicates that JT-Alert is not detecting the change in the JT65-HF log which is most likely caused by a recently discovered bug in JT-Alert.
It is caused by a missing backslash from the path of the JT65-HF "Log Contact" window (see attached image)


To fix...
  1. manually type a backslash "\" after the path. If you use the browse button, the slash is missing, you must type it in yourself.
  2. shutdown JT65-HF.
  3. shutdown JT-Alert if running.
  4. start JT65-HF
  5. start JT-Alert
Logging will now work. The above steps only need to be done once.
This bug will be fixed in the next release.

Let me know if this works or not for you.

de Laurie, VK3AMA


On 18-October-2011 05:50, w7rjc wrote:
Hi de Laurie and Scott also

Thanks for the reply to my trouble with loginng records to HRD logger.

AS was suggested I checked out what method I was (am) using. It is the HRD V5 (access).

I have set the file path in JT-Alert to C:\Users\......HRD Logbook\HRD My Logbook.mdb as scott said his was set.

I then wrote a file to it via HRD Logbook and it recorded it ok ..
atleast the "My logbook.mdb" file showed a change in the last time it was written to which matched the time i sent it.

I can also write a record to the JT65 log using the JT65 log button.

However I cannot get JT-Alert to write a record to HRD Log.

I have never gotten a Popup window. 

Also the LotW upload in the HRD Logger screen is always Grayed out.
Is the normal?

When I installed HRD I did-not install it in the C: drive. I installed it in another drive. I has worked ok and still dose .. except for the problem.

Just remembered I have never been able to upload to LotW fro HRD .. I have ben using an upload utility by WD5AEA Which worked oK.

Let me know if yuo need more info. Thanks again for your Help.
Ray W7RJC





--- In Ham-Apps@..., "Laurie, VK3AMA"  wrote:
Hi Ray,

You should get a popup window after logging, advising either success or 
failure. If you are not getting any popup, then it sounds like you don't 
have the correct path set for the Log file, or DSN if using MSSQL or MySQL.

You are correct, JT-Alert writes an entry to the HRD Log File (MS Access 
.mdb file) or the HRD ODBC Database connection (if using MSSQL or 
MySQL). If you are unclear on which method you are using you will need 
to read the "HRD Logbook.pdf" that gets installed in the HRDV5 program 
directory. Someone must have set your log up initially, most likely 
using the standard MS Access .mdb file.

You need to determine what sort of log type your using and then either 
set the file path under the "HRD V5 (Access)" section of the JT-Alert 
config or set the appropriate ODBC DSN under the "HRD V5 (ODBC DSN)" 
section of the JT-Alert config.

The log file of "plot log mapper.adi" is not correct, the extension 
should be .mdb, the name will be what ever was used when initially 
setting up you HRD log.

I'm hoping someone with HRD experience jumps in here to offer you some 
more HRD instruction.

Let us know how you go

de Laurie, VK3AMA

On 17-October-2011 14:10, w7rjc wrote:
Hi all,

I have tryed most of the afternoon to get JT-Alert to work with HRD logger .. to no avail. I don't even get any nasty grams.
I have done the \ thing in JT65 as suggested.
Perhaps I don't understand it's purpose .. I am expecting it to write a record to the HRD logger file. Is that what it is suppose to do?
If not then what can I expect it to do? (maybe its working and I don'd know it.

I'm running HRD Ver. 5 2893 ; win7 home premiun 64Bit ; JT65 v.1.0.7

I'm also not sure about the file NAME and LOCATION of the HRD log file.I have been using "plot log mapper.adi" ... Is that correct?

Thanks for any and all help. Ray W7RJC



      



------------------------------------

Yahoo!7 Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://au.groups.yahoo.com/group/Ham-Apps/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://au.groups.yahoo.com/group/Ham-Apps/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    Ham-Apps-digest@... 
    Ham-Apps-fullfeatured@...

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    Ham-Apps-unsubscribe@...

<*> Your use of Yahoo!7 Groups is subject to:
    http://au.docs.yahoo.com/info/terms/



locked Re: [Ham-Apps] Hamspots Message

John <john@...>
 

I have re-sent the message Laurie. Please let me know if it doesn't turn up.

73,
John G4GCL

On 17/10/2011 22:19, Laurie, VK3AMA wrote:
 

Hi John,

That email address is OK, just now tested.
I can't locate a one month old message from you. Please send again.

It is OK to post to this group, and html messages sent from an email
client can have images and are supported by the Yahoo Group settings.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 06:19, John wrote:
> Hi Laurie.
> Sorry for putting the message here but I'm not sure how else to contact you!
>
> Just over a month ago I sent in a problem report for Hamspots complete
> with a screenshot. Did you get it  or was it filtered into the trash?
>
> I realise you have many other things on at the moment but perhaps you
> could tell me if it arrived. It was addressed to vk3ama@...
>
> Apologies to other members for the OT message.
>
> 73,
> John G4GCL
>


locked Re: [Ham-Apps] Re: B4 on other bands

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Jerry,

No, this wont be a functional change, only a user selectable option (off by default). B4 alerting will still be "band aware".

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 02:43, Jerry Taylor wrote:
This is going to be an option correct and not a full functional change to how B4's are handled?  

If I've worked John WA3CAS on 20m, but now operating on 40m and see him calling CQ I only want to see him as B4 if I've worked him on 40m. Unless it is flagged or displayed in such a way that tells me I've worked him on another band but not the band I'm currently tuned to.  

I know some ops take issue with answering their CQ if they've already been worked. I'm not 100% sure of what drives this behavior, but do respect their decisions.  But I wouldn't think this would apply to a band not worked before. 

Jerry

Sent from my iPad

On Oct 17, 2011, at 7:12 AM, "JohnB" <brushj@...> wrote:

 

Hi Laurie,

That's exactly what I want to see happen. I want to see "B4" appear next to the call no matter what band I worked him on. I swear that feature was already available in v1.4.1. For me, it would be a welcomed addition to v1.5.

Thanks for all your hard work.

John (WA3CAS)

 
_._,___


locked Re: [Ham-Apps] Re: B4 on other bands

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi John,

I ran 1.4.1 yesterday and can confirm the setting was indeed in that version. I am not sure why I didn't migrate that setting to 1.5.0 as I would only have added the feature initially as the result of a user-request.

The good news is, the feature is coded, tested and will be in the next 1.5.1 release.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 00:12, JohnB wrote:
Hi Laurie,

That's exactly what I want to see happen. I want to see "B4" appear next to the call no matter what band I worked him on. I swear that feature was already available in v1.4.1. For me, it would be a welcomed addition to v1.5.

Thanks for all your hard work.

John (WA3CAS)


locked Re: [Ham-Apps] Hamspots Message

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi John,

That email address is OK, just now tested.
I can't locate a one month old message from you. Please send again.

It is OK to post to this group, and html messages sent from an email client can have images and are supported by the Yahoo Group settings.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 06:19, John wrote:
Hi Laurie.
Sorry for putting the message here but I'm not sure how else to contact you!

Just over a month ago I sent in a problem report for Hamspots complete
with a screenshot. Did you get it& or was it filtered into the trash?

I realise you have many other things on at the moment but perhaps you
could tell me if it arrived. It was addressed to vk3ama@hamspots.net

Apologies to other members for the OT message.

73,
John G4GCL


locked Re: [Ham-Apps] Error message after saving to DXKeeper

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi David,

I'll walk through my code today. Not sure why the quote is missing around Mode. I personally use DXKeeper logging and I am surprised that it can be broken by the missing quote as the code is very stable. I suspect that the error message provided by Pat was not a 'copy & paste' but manually typed as the message appears in a popup window that doesn't support text selection and the use of single-quotes delimiting the column names is incorrect, as the query is coded using backticks.

The error is being thrown (I believe) buy the comma used as a decimal separator (defined in the OS regional settings) in the frequency breaking the query string. The Frequency field in the DXKeeper log is defined as numeric, so I cannot delimit the frequency using quotes as this throws an ADO error. This is some history as to why I am testing on Frequency rather than band and if I recall correctly it is related to some logs I examined in the early days of JT-Alert that had the frequency set but not the band. However, in this situation where I am testing the data that JT-Alert logged, the frequency is not needed as I am explicitly logging the Band and the Date/Time so the db query will only return the logged qso if it was indeed logged.

After all that, my apologies to the non-programmers among the members, it should be an easy fix.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 07:22, David Westbrook wrote:
Laurie -- looks like missing quote around the JT65 string value ...
Are those single quotes (as opposed to something different than the string literal quoting) around the column names correct?�
What's the purpose of the exact frequency match in there (as opposed to band match)?

(and is this even jt-alert generated sql, or something DXK's doing?)

--david
KJ4IZW

On Mon, Oct 17, 2011 at 11:54 AM, ON2AD <on2ad@...> wrote:
�

Hello Laurie, VK3AMA

After saving QSO I become three error messages:

here the 2 (same) error message:

1. Sorry, there appears to be an error!
err.description is : Syntaxisfout (komma) in query-expressie ('Mode'= JT65') AND ('Freq'=14,07658) AND ('QSO_Begin'=CDate('2011/10/17 14:09:00'))AND('Call'='IZ5TIZ').
err.windescription:
err.number is: 80020009
err.lastsllerror is: 0
err.scriptline is: -1
err.source is: Microsoft JET Database Engine
err.helpfile is:
err.helpcontext is: 5003000

I become this message two times and then the third message is:

JT-Alert QSO log - DXKeeper (in the heading)

(Red cross) FAILURE: QSO Not logged!
The QSO Data: Callsign: IZ5TIZ - Mode JT65 - Frequency: 14,07658
Note: The QSO is still saved to the JT65-HF Log File.

But the good news is that that QSO is saved in DXKeeper
Only I become those three erro
I use Win7 Professional 64 Bits

Hope you can solve this problem Laurie

73 de Pat ON2AD

PS: sorry for my bad English and type errors



locked Re: [Ham-Apps] Error message after saving to DXKeeper

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hello Pat,

OK, looks like a syntax error in the code used to query the database to confirm that the QSO was correctly logged. The QSO is getting logged correctly as you discovered, it is just the confirmation message.

I suspect this is related to your Windows regional settings. Please, what is the version of Windows and the Regional Setting?

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 02:54, ON2AD wrote:
Hello Laurie, VK3AMA

After saving QSO I become three error messages:

here the 2 (same) error message:

1. Sorry, there appears to be an error!
err.description is : Syntaxisfout (komma) in query-expressie ('Mode'= JT65') AND ('Freq'=14,07658) AND ('QSO_Begin'=CDate('2011/10/17 14:09:00'))AND('Call'='IZ5TIZ').
err.windescription:
err.number is: 80020009
err.lastsllerror is: 0
err.scriptline is: -1
err.source is: Microsoft JET Database Engine
err.helpfile is:
err.helpcontext is: 5003000

I become this message two times and then the third message is:

JT-Alert QSO log - DXKeeper (in the heading)

(Red cross) FAILURE: QSO Not logged!
The QSO Data: Callsign: IZ5TIZ - Mode JT65 - Frequency: 14,07658
Note: The QSO is still saved to the JT65-HF Log File.

But the good news is that that QSO is saved in DXKeeper
Only I become those three erro
I use Win7 Professional 64 Bits


Hope you can solve this problem Laurie

73 de Pat ON2AD

PS: sorry for my bad English and type errors





------------------------------------

Yahoo!7 Groups Links




locked Re: [Ham-Apps] Database issue

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Ron,

This should not happen.
If your HRD log is a MSAccess .mdb file and you still have the log that
was causing the error, please email it direct to me so I can
troubleshoot what is happening.

Until the cause is found I suggest you make a backup of your log before
trying to use the JT-Alert logging.

At this point it is unclear why that error is generated. I have been
logging to HRD Access, MySQL and MSSQL logs on a local PC and over a network to remote machines during tests and haven't seen this error. It
might be specific to your log and I will need to look at it. I will
walk-through the HRD components of my code today.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 04:40, va7hz wrote:
Hi Laurie and the group, the issue I'm having is abit different from some of the others. First let me say I have latest versions of JT65-HF and JT-Alert Everything except the logging to HRD is working. When I would log a QSO it would write to the JT65_log.adi file and thats it no error message, no confirmation. So I moved the log file to the C:&#92;Temp&#92; directory and yes had the &#92; fix done previously. Now I get the confirmation that QSO was logged, but
here is where things go downhill I go and refresh my HRD log to see it and all my qso's in the log disappear. and this is the error message I get

10:19:22 Reload Error: Getting 2987 records -
10:19:22 Reload Error: SELECT COL_PRIMARY_KEY,COL_ADDRESS,COL_AGE,COL_A_INDEX,COL_ANT_AZ,COL_ANT_EL,COL_ANT_PATH,COL_ARRL_SECT,COL_BAND,COL_BAND_RX,COL_BIOGRAPHY,COL_CALL,COL_CHECK,COL_CLASS,COL_CNTY,COL_COMMENT,COL_CONT,COL_CONTACTED_OP,COL_CONTEST_ID,COL_COUNTRY,COL_CQZ,COL_DISTANCE,COL_DXCC,COL_EMAIL,COL_EQ_CALL,COL_EQSL_QSLRDATE,COL_EQSL_QSLSDATE,COL_EQSL_QSL_RCVD,COL_EQSL_QSL_SENT,COL_EQSL_STATUS,COL_FORCE_INIT,COL_FREQ,COL_FREQ_RX,COL_GRIDSQUARE,COL_HEADING,COL_IOTA,COL_ITUZ,COL_K_INDEX,COL_LAT,COL_LON,COL_LOTW_QSLRDATE,COL_LOTW_QSLSDATE,COL_LOTW_QSL_RCVD,COL_LOTW_QSL_SENT,COL_LOTW_STATUS,COL_MAX_BURSTS,COL_MODE,COL_MS_SHOWER,COL_MY_CITY,COL_MY_CNTY,COL_MY_COUNTRY,COL_MY_CQ_ZONE,COL_MY_GRIDSQUARE,COL_MY_IOTA,COL_MY_ITU_ZONE,COL_MY_LAT,COL_MY_LON,COL_MY_NAME,COL_MY_POSTAL_CODE,COL_MY_RIG,COL_MY_SIG,COL_MY_SIG_INFO,COL_MY_STATE,COL_MY_STREET,COL_NAME,COL_NOTES,COL_NR_BURSTS,COL_NR_PINGS,COL_OPERATOR,COL_OWNER_CALLSIGN,COL_PFX,COL_PRECEDENCE,COL_PROP_MODE,COL_PUBLIC_KEY,COL_QSLMSG,COL_QSLRDATE,COL_QSLSDATE,COL_QSL_RCVD,COL_QSL_RCVD_VIA,COL_QSL_SENT,COL_QSL_SENT_VIA,COL_QSL_VIA,COL_QSO_COMPLETE,COL_QSO_RANDOM,COL_QTH,COL_RIG,COL_RST_RCVD,COL_RST_SENT,COL_RX_PWR,COL_SAT_MODE,COL_SAT_NAME,COL_SFI,COL_SIG,COL_SIG_INFO,COL_SRX,COL_SRX_STRING,COL_STATE,COL_STATION_CALLSIGN,COL_STX,COL_STX_STRING,COL_SWL,COL_TEN_TEN,COL_TIME_OFF,COL_TIME_ON,COL_TX_PWR,COL_WEB,COL_USER_DEFINED_0,COL_USER_DEFINED_1,COL_USER_DEFINED_2,COL_USER_DEFINED_3,COL_USER_DEFINED_4,COL_USER_DEFINED_5,COL_USER_DEFINED_6,COL_USER_DEFINED_7,COL_USER_DEFINED_8,COL_USER_DEFINED_9,COL_CREDIT_GRANTED,COL_CREDIT_SUBMITTED FROM [TABLE_HRD_CONTACTS_V01] ORDER BY COL_TIME_ON DESC, COL_CALL DESC
10:19:22 Reload Error: Invalid character value for cast specification on column number 23 (COL_DXCC)
10:19:22 Reload Loaded 0/2987 records in 141 miliseconds, 0.0 records per second


Any ideas? Only way to get my log back is to recreate from backup
Ron VA7HZ


locked Re: [Ham-Apps] attachment

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

The only way to post a screen-capture is to use an email client and format the message in html and include the image in your email. Unfortunately if posting via the web this cant be done. There is a Yahoo Groups setting that will allow the images via the web, but then users of email clients wont get the image. I have chosen to allow images using the email client method.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 06:04, jgmags2000 wrote:
How do you add an attachment to a post? I want to add a screen shot.

73, KJ1J



------------------------------------

Yahoo!7 Groups Links




locked Re: [Ham-Apps] Error message after saving to DXKeeper

David Westbrook
 

Laurie -- looks like missing quote around the JT65 string value ...
Are those single quotes (as opposed to something different than the string literal quoting) around the column names correct? 
What's the purpose of the exact frequency match in there (as opposed to band match)?

(and is this even jt-alert generated sql, or something DXK's doing?)

--david
KJ4IZW

On Mon, Oct 17, 2011 at 11:54 AM, ON2AD <on2ad@...> wrote:
 

Hello Laurie, VK3AMA

After saving QSO I become three error messages:

here the 2 (same) error message:

1. Sorry, there appears to be an error!
err.description is : Syntaxisfout (komma) in query-expressie ('Mode'= JT65') AND ('Freq'=14,07658) AND ('QSO_Begin'=CDate('2011/10/17 14:09:00'))AND('Call'='IZ5TIZ').
err.windescription:
err.number is: 80020009
err.lastsllerror is: 0
err.scriptline is: -1
err.source is: Microsoft JET Database Engine
err.helpfile is:
err.helpcontext is: 5003000

I become this message two times and then the third message is:

JT-Alert QSO log - DXKeeper (in the heading)

(Red cross) FAILURE: QSO Not logged!
The QSO Data: Callsign: IZ5TIZ - Mode JT65 - Frequency: 14,07658
Note: The QSO is still saved to the JT65-HF Log File.

But the good news is that that QSO is saved in DXKeeper
Only I become those three erro
I use Win7 Professional 64 Bits

Hope you can solve this problem Laurie

73 de Pat ON2AD

PS: sorry for my bad English and type errors



locked Hamspots Message

John <john@...>
 

Hi Laurie.
Sorry for putting the message here but I'm not sure how else to contact you!

Just over a month ago I sent in a problem report for Hamspots complete with a screenshot. Did you get it & or was it filtered into the trash?

I realise you have many other things on at the moment but perhaps you could tell me if it arrived. It was addressed to vk3ama@hamspots.net

Apologies to other members for the OT message.

73,
John G4GCL


locked attachment

jgmags2000 <jgmags2000@...>
 

How do you add an attachment to a post? I want to add a screen shot.

73, KJ1J


locked Re: Trying to get JT-Alert to work with HRD logger

w7rjc
 

Hi de Laurie and Scott also

Thanks for the reply to my trouble with loginng records to HRD logger.

AS was suggested I checked out what method I was (am) using. It is the HRD V5 (access).

I have set the file path in JT-Alert to C:&#92;Users&#92;......HRD Logbook&#92;HRD My Logbook.mdb as scott said his was set.

I then wrote a file to it via HRD Logbook and it recorded it ok ..
atleast the "My logbook.mdb" file showed a change in the last time it was written to which matched the time i sent it.

I can also write a record to the JT65 log using the JT65 log button.

However I cannot get JT-Alert to write a record to HRD Log.

I have never gotten a Popup window.

Also the LotW upload in the HRD Logger screen is always Grayed out.
Is the normal?

When I installed HRD I did-not install it in the C: drive. I installed it in another drive. I has worked ok and still dose .. except for the problem.

Just remembered I have never been able to upload to LotW fro HRD .. I have ben using an upload utility by WD5AEA Which worked oK.

Let me know if yuo need more info. Thanks again for your Help.
Ray W7RJC

--- In Ham-Apps@yahoogroups.com.au, "Laurie, VK3AMA" <groups03@...> wrote:

Hi Ray,

You should get a popup window after logging, advising either success or
failure. If you are not getting any popup, then it sounds like you don't
have the correct path set for the Log file, or DSN if using MSSQL or MySQL.

You are correct, JT-Alert writes an entry to the HRD Log File (MS Access
.mdb file) or the HRD ODBC Database connection (if using MSSQL or
MySQL). If you are unclear on which method you are using you will need
to read the "HRD Logbook.pdf" that gets installed in the HRDV5 program
directory. Someone must have set your log up initially, most likely
using the standard MS Access .mdb file.

You need to determine what sort of log type your using and then either
set the file path under the "HRD V5 (Access)" section of the JT-Alert
config or set the appropriate ODBC DSN under the "HRD V5 (ODBC DSN)"
section of the JT-Alert config.

The log file of "plot log mapper.adi" is not correct, the extension
should be .mdb, the name will be what ever was used when initially
setting up you HRD log.

I'm hoping someone with HRD experience jumps in here to offer you some
more HRD instruction.

Let us know how you go

de Laurie, VK3AMA

On 17-October-2011 14:10, w7rjc wrote:
Hi all,

I have tryed most of the afternoon to get JT-Alert to work with HRD logger .. to no avail. I don't even get any nasty grams.
I have done the &#92; thing in JT65 as suggested.
Perhaps I don't understand it's purpose .. I am expecting it to write a record to the HRD logger file. Is that what it is suppose to do?
If not then what can I expect it to do? (maybe its working and I don'd know it.

I'm running HRD Ver. 5 2893 ; win7 home premiun 64Bit ; JT65 v.1.0.7

I'm also not sure about the file NAME and LOCATION of the HRD log file.I have been using "plot log mapper.adi" ... Is that correct?

Thanks for any and all help. Ray W7RJC


locked Database issue

va7hz <bctech58@...>
 

Hi Laurie and the group, the issue I'm having is abit different from some of the others. First let me say I have latest versions of JT65-HF and JT-Alert Everything except the logging to HRD is working. When I would log a QSO it would write to the JT65_log.adi file and thats it no error message, no confirmation. So I moved the log file to the C:&#92;Temp&#92; directory and yes had the &#92; fix done previously. Now I get the confirmation that QSO was logged, but
here is where things go downhill I go and refresh my HRD log to see it and all my qso's in the log disappear. and this is the error message I get

10:19:22 Reload Error: Getting 2987 records -
10:19:22 Reload Error: SELECT COL_PRIMARY_KEY,COL_ADDRESS,COL_AGE,COL_A_INDEX,COL_ANT_AZ,COL_ANT_EL,COL_ANT_PATH,COL_ARRL_SECT,COL_BAND,COL_BAND_RX,COL_BIOGRAPHY,COL_CALL,COL_CHECK,COL_CLASS,COL_CNTY,COL_COMMENT,COL_CONT,COL_CONTACTED_OP,COL_CONTEST_ID,COL_COUNTRY,COL_CQZ,COL_DISTANCE,COL_DXCC,COL_EMAIL,COL_EQ_CALL,COL_EQSL_QSLRDATE,COL_EQSL_QSLSDATE,COL_EQSL_QSL_RCVD,COL_EQSL_QSL_SENT,COL_EQSL_STATUS,COL_FORCE_INIT,COL_FREQ,COL_FREQ_RX,COL_GRIDSQUARE,COL_HEADING,COL_IOTA,COL_ITUZ,COL_K_INDEX,COL_LAT,COL_LON,COL_LOTW_QSLRDATE,COL_LOTW_QSLSDATE,COL_LOTW_QSL_RCVD,COL_LOTW_QSL_SENT,COL_LOTW_STATUS,COL_MAX_BURSTS,COL_MODE,COL_MS_SHOWER,COL_MY_CITY,COL_MY_CNTY,COL_MY_COUNTRY,COL_MY_CQ_ZONE,COL_MY_GRIDSQUARE,COL_MY_IOTA,COL_MY_ITU_ZONE,COL_MY_LAT,COL_MY_LON,COL_MY_NAME,COL_MY_POSTAL_CODE,COL_MY_RIG,COL_MY_SIG,COL_MY_SIG_INFO,COL_MY_STATE,COL_MY_STREET,COL_NAME,COL_NOTES,COL_NR_BURSTS,COL_NR_PINGS,COL_OPERATOR,COL_OWNER_CALLSIGN,COL_PFX,COL_PRECEDENCE,COL_PROP_MODE,COL_PUBLIC_KEY,COL_QSLMSG,COL_QSLRDATE,COL_QSLSDATE,COL_QSL_RCVD,COL_QSL_RCVD_VIA,COL_QSL_SENT,COL_QSL_SENT_VIA,COL_QSL_VIA,COL_QSO_COMPLETE,COL_QSO_RANDOM,COL_QTH,COL_RIG,COL_RST_RCVD,COL_RST_SENT,COL_RX_PWR,COL_SAT_MODE,COL_SAT_NAME,COL_SFI,COL_SIG,COL_SIG_INFO,COL_SRX,COL_SRX_STRING,COL_STATE,COL_STATION_CALLSIGN,COL_STX,COL_STX_STRING,COL_SWL,COL_TEN_TEN,COL_TIME_OFF,COL_TIME_ON,COL_TX_PWR,COL_WEB,COL_USER_DEFINED_0,COL_USER_DEFINED_1,COL_USER_DEFINED_2,COL_USER_DEFINED_3,COL_USER_DEFINED_4,COL_USER_DEFINED_5,COL_USER_DEFINED_6,COL_USER_DEFINED_7,COL_USER_DEFINED_8,COL_USER_DEFINED_9,COL_CREDIT_GRANTED,COL_CREDIT_SUBMITTED FROM [TABLE_HRD_CONTACTS_V01] ORDER BY COL_TIME_ON DESC, COL_CALL DESC
10:19:22 Reload Error: Invalid character value for cast specification on column number 23 (COL_DXCC)
10:19:22 Reload Loaded 0/2987 records in 141 miliseconds, 0.0 records per second


Any ideas? Only way to get my log back is to recreate from backup
Ron VA7HZ


locked Error message after saving to DXKeeper

ON2AD <on2ad@...>
 

Hello Laurie, VK3AMA

After saving QSO I become three error messages:

here the 2 (same) error message:

1. Sorry, there appears to be an error!
err.description is : Syntaxisfout (komma) in query-expressie ('Mode'= JT65') AND ('Freq'=14,07658) AND ('QSO_Begin'=CDate('2011/10/17 14:09:00'))AND('Call'='IZ5TIZ').
err.windescription:
err.number is: 80020009
err.lastsllerror is: 0
err.scriptline is: -1
err.source is: Microsoft JET Database Engine
err.helpfile is:
err.helpcontext is: 5003000

I become this message two times and then the third message is:

JT-Alert QSO log - DXKeeper (in the heading)

(Red cross) FAILURE: QSO Not logged!
The QSO Data: Callsign: IZ5TIZ - Mode JT65 - Frequency: 14,07658
Note: The QSO is still saved to the JT65-HF Log File.

But the good news is that that QSO is saved in DXKeeper
Only I become those three erro
I use Win7 Professional 64 Bits


Hope you can solve this problem Laurie

73 de Pat ON2AD

PS: sorry for my bad English and type errors


locked Re: [Ham-Apps] Re: B4 on other bands

Jerry Taylor
 

This is going to be an option correct and not a full functional change to how B4's are handled?  

If I've worked John WA3CAS on 20m, but now operating on 40m and see him calling CQ I only want to see him as B4 if I've worked him on 40m. Unless it is flagged or displayed in such a way that tells me I've worked him on another band but not the band I'm currently tuned to.  

I know some ops take issue with answering their CQ if they've already been worked. I'm not 100% sure of what drives this behavior, but do respect their decisions.  But I wouldn't think this would apply to a band not worked before. 

Jerry

Sent from my iPad

On Oct 17, 2011, at 7:12 AM, "JohnB" <brushj@...> wrote:

 

Hi Laurie,

That's exactly what I want to see happen. I want to see "B4" appear next to the call no matter what band I worked him on. I swear that feature was already available in v1.4.1. For me, it would be a welcomed addition to v1.5.

Thanks for all your hard work.

John (WA3CAS)


locked Re: B4 on other bands

JohnB
 

Hi Laurie,

That's exactly what I want to see happen. I want to see "B4" appear next to the call no matter what band I worked him on. I swear that feature was already available in v1.4.1. For me, it would be a welcomed addition to v1.5.

Thanks for all your hard work.

John (WA3CAS)