Date   

locked Re: Proposed New ADIF Specification

Ron W3RJW
 

ADIF 3.1.2 has been approved.
--
73
Ron, W3RJW

FTdx-5000, Timewave Navigator, WSJT-x 2.4.0 rc4, JTAlert 2.50.0, HRD Deluxe v6.7.0.323
FTdx-3000, SignaLink USB


locked Re: Gear Icon

Joe Subich, W4TV
 

Same question for the Callsign window as I want to hide the status bar but want to be able to modify the window in the future.
If the status bar is hidden, select the window and press F2 to open
the configuration/options dialog.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-04-17 3:03 PM, Dennis wrote:
I really like the new format - works great - thank you Laurie. I did loose the gear icon after customizing the Call Sign History window. How do I get it back? Same question for the Callsign window as I want to hide the status bar but want to be able to modify the window in the future.
Kind Regards,
Dennis W7DRW


locked Gear Icon

Dennis
 

I really like the new format - works great - thank you Laurie. I did loose the gear icon after customizing the Call Sign History window. How do I get it back? Same question for the Callsign window as I want to hide the status bar but want to be able to modify the window in the future.

Kind Regards,
Dennis W7DRW


locked Re: JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

Joe Subich, W4TV
 

All my settings in both apps match what are recommended. Still
nothing on JT Alert 2.50 is working: no callsign windows or any
other view windows, no sound alerts, no messages, nothing. Just
the menu appears.
Have you checked the Windows Firewall (Settings -> Windows Security ->
Firewall & Network Protection)? Click on "allow an app through
firewall". Scroll down and make sure that "JTAlertV2.Manager" is
allowed through the firewall (at least for Private networks). Also
make sure all components of your logger and WSJTX are allowed through
the firewall.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-04-17 2:14 PM, Ed K0iL wrote:
I'm having the exact same issue, but I use DX Lab Suite/DX Keeper.
Laurie (VK3...) thinks it's my Norton blocking operation; however, all the JT Alert files have exactly the same Norton security ratings as WSJT-X and JTDX which are both working fine.
All my settings in both apps match what are recommended.  Still nothing on JT Alert 2.50 is working: no callsign windows or any other view windows, no sound alerts, no messages, nothing.  Just the menu appears.


locked Re: JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

Ed K0iL
 

Darin, 

I gave up on 2.50.0 and just reloaded 2.16.7 which is working good just like it has all year.  2.50.0 is too complicated for me.  


locked Re: JT Alert 2.50.0 update and now nothing works on JT Alert app

Ed K0iL
 

Laurie, 

With Norton disable, I reloaded JT Alert.  But no change.  

I forgot I got a pop up warning when I download 2.50.0 so did it again with Norton disabled.  Still got the same pop up warning.  Perhaps the Windows10 protection is causing this issue?  

73, de ed -K0iL


locked Re: JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

Darin Snell
 

I have Webroot but I’m not home now. I’ll give it a look when back at the shack 
Thanks 
De KD8WBZ 


On Apr 17, 2021, at 1:07 PM, Ed K0iL <eddieedwards@...> wrote:



Same exact thing happening here too.  Laurie VK3AMA thinks it's my Norton 360 app blocking, but both JTDX and WSJT-X both have exactly the same Norton ratings and they both work fine.  Now JT Alert starts up but has only the menu block appear with no windows, no sounds.  My old JT-S settings still remained.  But no JT Alert functions. 

Did you also have Multiple Instances set up and working for JT Alert on the old version like I did?  

73, de ed -K0iL


locked Re: JT Alert 2.50.0 update and now nothing works on JT Alert app

Ed K0iL
 

Thanks Laurie.  

I do not see the manager process doing anything. 

I checked the Norton File Insight settings for reputation settings on all the JT Alert and WSJT-X apps.  All were set exactly the same as WSJT-X and JTDX which are both running.  I even increased the JT Alert reputation by setting them to User Trusted which is highest level setting.  Rebooted, and restarted programs.  No change.  So I'm stumped. 

Hoping I can re-install the older JT Alert version that was working for the past year with no problems.  Only did the upgrade because so many displayed call signs were not showing the proper LOTW flags that are listed LOTW on QRZdotCOM.  Was getting tired of doubling checking needed countries all the time.  Figured the year old JT Alert might be the cause of this.  

73, de ed -K0iL


locked Re: JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

Ed K0iL
 
Edited

Same exact thing happening here too.  Laurie VK3AMA thinks it's my Norton 360 app blocking, but both JTDX and WSJT-X both have exactly the same Norton ratings and they both work fine.  Now JT Alert starts up but has only the menu block appear with no windows, no sounds.  My old JT-A personal settings still remained.  But no JT Alert functions. 

Did you also have Multiple Instances set up and working for JT Alert on the old version like I did?  

73, de ed -K0iL


locked Re: HamSpots #HamSpots

Michael Black
 

Did you try toggling it off and on again?

You may need to send in Help/contact support request.

Mike W9MDB




On Saturday, April 17, 2021, 11:53:34 AM CDT, Russ - KA1ERL <rferland@...> wrote:


yes it is on


locked Re: HamSpots #HamSpots

Russ - KA1ERL
 

yes it is on


locked Re: JTAlert - 73 Badge

Michael Black
 

Bottom right corner of the Callsigns window -- left click on it then click on Callsigns in the popup window.
Mike W9MDB
Inline image





On Saturday, April 17, 2021, 11:46:56 AM CDT, AH0U <bruce@...> wrote:


Michael,
Wher IS THAT SCREEN YOU SHOW IN YOUR RESP[ONSE?? i CANT LOCATE IT... 
tnx BC


locked Re: HamSpots #HamSpots

Michael Black
 

Do you have it turned on?

Inline image





On Saturday, April 17, 2021, 11:45:31 AM CDT, Russ - KA1ERL <rferland@...> wrote:


Laurie,
I am using wsjt-s v2.3.1 and JTAlert 2.50.0.
I am not seeing any of my spots or spots for me on HamSports.
Any idea what I am doing wrong?
Thank you for all you do for all the hams.
73
Russ (KA1ERL)


locked Re: JTAlert - 73 Badge

AH0U
 

Michael,
Wher IS THAT SCREEN YOU SHOW IN YOUR RESP[ONSE?? i CANT LOCATE IT... 
tnx BC


locked HamSpots #HamSpots

Russ - KA1ERL
 

Laurie,
I am using wsjt-s v2.3.1 and JTAlert 2.50.0.
I am not seeing any of my spots or spots for me on HamSports.
Any idea what I am doing wrong?
Thank you for all you do for all the hams.
73
Russ (KA1ERL)


locked Re: JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

Darin Snell
 

Still having issues. I was using v2.14 for some time because 2.16 was doing the same thing. I saw the new features and downloaded. It has no issue finding log4om but I tried looking for the files highlighted and they where not there. I even deleted everything from WSJT-X & JTDX but the log book. Reset everything up but got the same issue. Its problably a id10t user issue, but have not figured it yet

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Dave Garber
Sent: Friday, April 16, 2021 11:13 PM
To: Support@hamapps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] JTAlert 2.50.0 not connecting to wsjt-x or JTDX but as connected to Log4om #JTDX

 

I have mine working with wsjtx-Jtalert- and then to log4om2, also have in there a udp to gridtracker, and then on to n3fjp ( as my backup to the backups), on another computer.  I am not using multicast

 

Dave Garber

VE3WEJ / VE3IE

 

 

On Fri, Apr 16, 2021 at 10:30 PM Joe Subich, W4TV <lists@...> wrote:


For WSJTX to connect to *both* JTAlert and Log4OM you will need to
use a multicast UDP address in WSJTX.  See the "WSJTX UDP Setup"
topic in the JTAlert "Frequently Asked Questions" (HELP).

73,

    ... Joe, W4TV


On 2021-04-16 10:00 PM, Darin Snell via groups.io wrote:
> I have been using a  older version of JTAlert with no issue, but I have downloaded v. 2.50.0 and I'm getting this message. I'm not the most computer literate but the ports match and it is connected to Log4om. just having a issue connecting to WSJT-X or JTDX. I'm wondering if i should go multicast or not.
>
>





 


locked Re: Getting QTH to show up in LogBook (works).

WB5JJJ - George
 

I removed my original post as it was posted to the wrong group.  Sorry.  Been working with Laurie on another issue (obviously) and old brain cells failed me on this post.  

--
73's
George - WB5JJJ
Hamshack Holine #4969


locked Re: Getting QTH to show up in LogBook (works).

Joe Subich, W4TV
 

On 2021-04-17 10:30 AM, WB5JJJ - George wrote:

The NON-working part:
The only thing remaining is that if you are NOT importing an ADI file
or using JTAlert to feed data to N3 ACL, the "QTH" field is not populated from a subscriber account on QRZ.com like the other fields
when a callsign is entered, even tabbing out of the callsign field
does not populate the QTH box or subsequent "Log Contact" function.
However, if you know the QTH, you can enter it at this point and when
you log the contact, it will be in the proper place in your log.
This would be a question for the developer of ACL - does his software
have provisions for callbook/QRZ/HamLog/etc. lookup? Suggest you
e-mail him or look for an ACL/N3FJP support group.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-04-17 10:30 AM, WB5JJJ - George wrote:
Thanks to Kim for pointing me in the right direction on this.  I now have the QTH working quite well for a couple of operations.  But one operation is still not.
The working parts:
Import from the previous logbook brings the QTH over as expected.  Running WSJTx/JTAlert also populates the QTH.  Here are the settings that I used to get it to work.  First off, WSJTx/JTAlert communications were unchanged.
Setup in JTAlert to send QTH to ACL for the contact and log it:
I made the following changes in the Settings >> Logging >> ACLog >> Log "Other" fields Additional Log Fields section.  Had to change the first "Other8" drop-down to "Other1" and checked the Enable logging QTH to this field.  For some reason I could not get the JTAlert default of "Other8" to work.
In N3 ACL:
I changed the following in Settings >> Other Field Titles and Fill Behavior as follows:
"Other1" was changed to "QTH" and None was still selected.  Under Settings >> Edit Fields Displayed, Position and Tab Order >> Customize Your Configuration, I moved "Other1" up the list to below Name and checked "Visible on Main Form".  I also checked "Enable Repositioning of All Fields on Main Form" and moved the new "QTH" box after "Name".  Went back and unchecked the "Repositioning" option and clicked "Done".  Finally, I moved the new QTH column over into the visible area of the log before the State.  Now things are looking good.
The NON-working part:
The only thing remaining is that if you are NOT importing an ADI file or using JTAlert to feed data to N3 ACL, the "QTH" field is not populated from a subscriber account on QRZ.com like the other fields when a callsign is entered, even tabbing out of the callsign field does not populate the QTH box or subsequent "Log Contact" function.  However, if you know the QTH, you can enter it at this point and when you log the contact, it will be in the proper place in your log.
Is there something that I've missed to get this final step working to add QTH when not using the WSJTx/JTAlert modes?
--
73's
George - WB5JJJ
Hamshack Holine #4969


locked Re: 2.5.0 Sounds "late"

Jim AF5FH
 

I am getting the sounds at 13/15 of the current decode. So I have a few seconds to click on the "CQ" before the next decode starts.
I am filtering to announce "calling you" and "CQ" (for stations that I have not worked before). Computer here has I5 with 8GB RAM, non-SSD drive. Running current version of Win10, WSJT-X, DX Lab, JT-Alert.

73, Jim  AF5FH


locked Re: 2.50.0 with WSJT-X 2.3.1 crashes

John, DK9JC / AK9JC
 

On Thu, Apr 15, 2021 at 10:30 PM, HamApps Support (VK3AMA) wrote:
Try setting up WSJT-X to use multicast UDP.
Hi Laurie,

still freezing with multicast UDP after some time and after re-start it works agn until it freezes.

73 de John, DK9JC

3101 - 3120 of 37287