Date   

locked Re: LOTW data is often wrong

Michael Black
 

When are you going to give an example of a bad one?

You did see where old LOTW calls will still be in the file, right?  They may not be active anymore but were at one time.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 08:38:55 PM CST, Gordon Brown <mr.hot.saab@...> wrote:


When is this problem going to be fixed?


locked Re: LOTW data is often wrong

Gordon Brown
 

When is this problem going to be fixed?


locked Re: Two instances of JT Alert

Michael Black
 

You can use just an ADIF file.
Logger is highly recommended though.

Make sure you back up whatever log you use.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 04:04:51 PM CST, JoAnn Donaldson via groups.io <joannplano2005@...> wrote:


Can JTAlert work without having to connect to a Logger?

JoAnn
AB8YZ

On Monday, November 23, 2020, 3:42:14 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


In the beginning I didn't... But finally, when I did it all worked great!
Thank you so much Mike!
73
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:27 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):

Did you change the Report port in the 2nd instance?  Each instance has to have a unique port.

Mike W9MDB
Inline image




On Monday, November 23, 2020, 03:22:54 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Thanks for the quick answer! However the second JT Alert doesn't connect to WSJT-X:
image.png
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:07 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):
Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: Two instances of JT Alert

JoAnn Donaldson <joannplano2005@...>
 

Can JTAlert work without having to connect to a Logger?

JoAnn
AB8YZ

On Monday, November 23, 2020, 3:42:14 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


In the beginning I didn't... But finally, when I did it all worked great!
Thank you so much Mike!
73
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:27 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):

Did you change the Report port in the 2nd instance?  Each instance has to have a unique port.

Mike W9MDB
Inline image




On Monday, November 23, 2020, 03:22:54 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Thanks for the quick answer! However the second JT Alert doesn't connect to WSJT-X:
image.png
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:07 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):
Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: Two instances of JT Alert

sp5apw
 

In the beginning I didn't... But finally, when I did it all worked great!
Thank you so much Mike!
73
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:27 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):


Did you change the Report port in the 2nd instance?  Each instance has to have a unique port.

Mike W9MDB
Inline image




On Monday, November 23, 2020, 03:22:54 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Thanks for the quick answer! However the second JT Alert doesn't connect to WSJT-X:
image.png
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:07 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):
Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: Two instances of JT Alert

Michael Black
 


Did you change the Report port in the 2nd instance?  Each instance has to have a unique port.

Mike W9MDB
Inline image




On Monday, November 23, 2020, 03:22:54 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Thanks for the quick answer! However the second JT Alert doesn't connect to WSJT-X:
image.png
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:07 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):
Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: Two instances of JT Alert

sp5apw
 

Thanks for the quick answer! However the second JT Alert doesn't connect to WSJT-X:
image.png
Jacek SP5APW

pon., 23 lis 2020 o 22:07 Michael Black via groups.io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> napisał(a):

Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: Two instances of JT Alert

Michael Black
 

Should be automatic....just run JTAlert twice after your start your WSJT-X instances.

Mike W9MDB




On Monday, November 23, 2020, 03:05:22 PM CST, sp5apw <sp5apw@...> wrote:


Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Two instances of JT Alert

sp5apw
 

Hi,
I am working two instances of WSJT-X and would also like to have two instances of JT Alert, each one connected to a suitable instance of WSJT-X. Is it possible? If yes, how can it be configured?
I will appreciate your advice.
73
Jacek SP5APW


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

geoff wiggins
 

Thank you both.

Not sure why I set 2237. Anyway all fine now.

Tks,

Geoff.

On 23/11/2020 17:54, Laurie, VK3AMA wrote:
See the JTAlert Help file, "Settings -> Logging -> Log4OM V2" topic for JTAlert setup instructions (with pictures). It is a simple setup.

de Laurie VK3AMA





locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

Laurie, VK3AMA
 

See the JTAlert Help file, "Settings -> Logging -> Log4OM V2" topic for JTAlert setup instructions (with pictures). It is a simple setup.

de Laurie VK3AMA


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

Michael Black
 

Yes...you set up the wrong port.

The port number in Log4OM should be the JTAlert port number for Log4OM and not the WSJST-X port number.

You have 2237 in Log4OM which is intercepting the packets destined for JTAlert....ergo your problem.

Mike W9MDB

Inline image







On Monday, November 23, 2020, 11:31:45 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


This what you mean?

On 23/11/2020 17:23, Michael Black via groups.io wrote:
No -- I meant the Connections screen in Log4OM.

I sent a snapshot but apparently the image is blocked by your email.

Look at it online


Mike




On Monday, November 23, 2020, 11:21:48 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


I presume you mean the JTAlert window.

2 pngs attached.

On 23/11/2020 17:09, Michael Black via groups.io wrote:
I start Log4OM2 before JTAlert with no such problem.

What does you Connections screen look like?

Inline image





On Monday, November 23, 2020, 10:45:13 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

Laurie, VK3AMA
 

On 24/11/2020 3:45 am, geoff wiggins via groups.io wrote:
Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ
Sounds like Log4OM2 is taking exclusive control of the WSJT-X UDP Server port preventing JTAlert from receiving the UDP data from WSJT-X.
There is no need to have Log4OM2 directly interacting with WSJT-X if you are using JTAlert.
Since Log4OM2 doesn't complain when you start JTAlert first suggests that Log4OM is not utilizing the WSJT-X connection you have set (which is preventing JTAlert) so is likely not needed.

de Laurie VK3AMA


locked Re: Double-quote in JTAlert's QSO Confirmation Comments

Laurie, VK3AMA
 



On 23/11/2020 10:00 pm, twallace12@... wrote:
I recently built a 185" vertical antenna to experiment with and I started making contacts on several bands. I noticed that these contacts were not being logged to QRZ even though the QSOs were showing up in the ADIF file. I finally figured out the problem.

In the Comments box of JTAlert's QSO confirmation window, I had put

185" experimental vertical 

Later, I realized that logging to QRZ had stopped with as soon as I put in the comment with the double quote. I took out the double quote and everything is back to normal this morning.

OM (Name?, Callsign?)

A double quote will not break the QRZ logging.

My tests with a single and multiple quotes, also using your provided comment, all successfully logged...



de Laurie VK3AMA


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

geoff wiggins
 

This what you mean?

On 23/11/2020 17:23, Michael Black via groups.io wrote:
No -- I meant the Connections screen in Log4OM.

I sent a snapshot but apparently the image is blocked by your email.

Look at it online


Mike




On Monday, November 23, 2020, 11:21:48 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


I presume you mean the JTAlert window.

2 pngs attached.

On 23/11/2020 17:09, Michael Black via groups.io wrote:
I start Log4OM2 before JTAlert with no such problem.

What does you Connections screen look like?

Inline image





On Monday, November 23, 2020, 10:45:13 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

Michael Black
 

No -- I meant the Connections screen in Log4OM.

I sent a snapshot but apparently the image is blocked by your email.

Look at it online


Mike




On Monday, November 23, 2020, 11:21:48 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


I presume you mean the JTAlert window.

2 pngs attached.

On 23/11/2020 17:09, Michael Black via groups.io wrote:
I start Log4OM2 before JTAlert with no such problem.

What does you Connections screen look like?

Inline image





On Monday, November 23, 2020, 10:45:13 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

geoff wiggins
 

I presume you mean the JTAlert window.

2 pngs attached.

On 23/11/2020 17:09, Michael Black via groups.io wrote:
I start Log4OM2 before JTAlert with no such problem.

What does you Connections screen look like?







On Monday, November 23, 2020, 10:45:13 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked Re: JTalert and Log4OM2 start up issue

Michael Black
 

I start Log4OM2 before JTAlert with no such problem.

What does you Connections screen look like?

Inline image





On Monday, November 23, 2020, 10:45:13 AM CST, geoff wiggins via groups.io <g4xmj@...> wrote:


Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked JTalert and Log4OM2 start up issue

geoff wiggins
 

Using Flex 5000a, wsjt-x 2.2.2. Win 10.
I have noticed that if Log4OM2 is started before JTAlert then the band in use is not shown in the title bar, ie JTAlert 2.6.16, callsign[20m etc.......]. A series of ??? are shown instead. If JTAlert is started first then this issue does not occur. This is 100% repeatable.
Not a big deal but I would be interested as to why this is.

73 Geoff.
G4XMJ


locked Double-quote in JTAlert's QSO Confirmation Comments

twallace12@...
 

I recently built a 185" vertical antenna to experiment with and I started making contacts on several bands. I noticed that these contacts were not being logged to QRZ even though the QSOs were showing up in the ADIF file. I finally figured out the problem.

In the Comments box of JTAlert's QSO confirmation window, I had put

185" experimental vertical 

Later, I realized that logging to QRZ had stopped with as soon as I put in the comment with the double quote. I took out the double quote and everything is back to normal this morning.

4701 - 4720 of 36983