Date   

locked Logging's volume control is where?

KD7YZ Bob
 

I am unable to find the Volume-Control-Slider that might reduce the loudness of the OK-It's-Logged Kerchunk!

I can reduce or strengthen a LOT of other Alerts in JtAlert but not a single one I tried tones-down the popup which arrives after I log a QSO inside WSJTx/JtAlert.

Thanks for the help.


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Tom Job
 

I have noticed that WSJT-X will "skip" a decode cycle on both FT-4 and FT-8 and then work fine for the next.  Of course, if WSJT-X doesn't decode anything then JTA will display the previous decode, not the current.  For me, it's a random event and I can duplicate it but it always seems to happen at the worst time , usually when a -22 DX station is supposed to send RR73!  :)  This will happen anytime and sometimes twice in one minute and then not for another 8 hours.  Completely random!

But, for the price, I can live with it!! :)

73....Tom


locked Re: Alert 2.16.5 not showing country

Jim Cooper
 

On 18 May 2020 at 13:12, Mike Rhodes wrote:

> Didn't JTAlert used to show the
> country in the pop-up window that you
> get when you hover over a callsign?
> Seems like that happens in a very
> inconsistent (if at all) manner. I
> need to watch a little closer to see
> if there is a pattern but thought it
> used to act that way all the time.

I find it much more practical to have the
country displayed for EVERY decoded call sign
in the callsign window ....  just click the appropriate
setting in the Window setting page ...

graphic

and you will see the country under each callsign ...

graphic

  


locked DxMarathon alert

Carlo - IK2RPE
 

Hallo Laurie,
I'm following DxMarathon.
I had this year several contacts with TA1 (European Turkey): they are logged in DxKeeper Award pane as TA1 region.
However an alert starts every time (and on any band) that a TA1 call appears.
Once I make in JTAlert the "Scan Log and rebuild" (linked to DxKeeper .mdb) program, WAE European Turkey is *NOT* put in the "not wanted" list. I also tried to add manually this WAE callsign to the "not wanted" list. No joy, the alert continues to start.
Furthermore: WAE ITU Vienna is also not put in the "not wanted" list (but for this call there are not so many possible alerts). On the contrary doing the Scan Log prg. WAE African Italy and WAE Bear Island (both never connected by me this year) are put - wrongly - in the "not wanted" list and I have to manually move them to the "wanted" one.
Lastly, WAE Shetland Island and WAE Sicily - both worked - are, with the Scan Log prg., correctly put in the "not wanted" list.
Did I miss some setup? What can I do?

Thanks  

Carlo  IK2RPE


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Jim - N4ST
 

Has anyone else seen the decoding stop working when changing WSJT-X configurations (FT8-FT4)?

Has anyone seen any differences between running WSJT-X 32-bit vs 64-bit?

 

___________

73,

Jim – N4ST

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of WB5JJJ - George
Sent: Monday, May 18, 2020 09:46
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

 

I think I send you an email response directly, but if I didn't, the new beta seems to have corrected the problem.  I've run it now since you sent it to me and have not noticed any loss of communications between WSJTx and JTA.  I did have to do a reboot of the computer after installing both latest versions as it was not working until after the reboot.  Something must have hung around after both updates processed.  Several W10 updates later now and all is still good. 
--
73's
George - WB5JJJ


locked Re: Alert 2.16.5 not showing country

Mike Rhodes
 

Have not been following this thread very closely but...

Didn't JTAlert used to show the country in the pop-up window that you get when you hover over a callsign? Seems like that happens in a very inconsistent (if at all) manner. I need to watch a little closer to see if there is a pattern but thought it used to act that way all the time.

Mike / W8DN


locked Re: Decodes window (F9) Off-On

WB8ASI Herb
 

Mine still toggles, but not a big deal. 73 Herb WB8ASI

On May 18, 2020 at 11:36 AM pa1ns@... wrote:

Hi Bob,   Ignore my last request.   For me it is also  working as it should be.  NO Toggle anymore.

73 Nico PA1NS

 


locked Re: Decodes window (F9) Off-On

pa1ns@...
 

Hi Bob,   Ignore my last request.   For me it is also  working as it should be.  NO Toggle anymore.

73 Nico PA1NS


locked Re: Decoded calls colour

Tony Dixon G4CJC
 

No, Worked B4 stand out better. True my colour vision is somewhat defective. Just plain black would be good.
73
Tony G4CJC


locked Re: Duplicate Alt-S Key

Jim N6VH
 


On 5/17/2020 11:49 PM, Stewart Wilkinson via groups.io wrote:
I have noticed that in JTAlert 2.16.5 Alt-S has two functions - it toggles the 'out-of-shack' it high-lights the 'Settings' menu.

I would suggest changing one of these and make sure that there are no other duplicated alt key mapings caused by having the Menu bar.
_._,_._,_


Alt-S highlighting "Settings" is actually a Windows function. Alt-any letter will highlight any menu item starting with that letter. You can change Alt-S in JTAlert by going to Settings/Miscellaneous/Hot Keys. Replace Alt+S with another hot key. If you use Alt+ a letter, pick a letter that isn't the first letter of any of the menu items in JTAlert.

73,

Jim N6VH


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

WB5JJJ - George
 

I think I send you an email response directly, but if I didn't, the new beta seems to have corrected the problem.  I've run it now since you sent it to me and have not noticed any loss of communications between WSJTx and JTA.  I did have to do a reboot of the computer after installing both latest versions as it was not working until after the reboot.  Something must have hung around after both updates processed.  Several W10 updates later now and all is still good. 
--
73's
George - WB5JJJ


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Botz Care
 

Just been testing the new beta 4 hours none stop with WSJTX 2.2.0 RC1.
So far all seems okay to me now. All callsigns still being refreshed every cycle.
Logging to QRZ eQSL HRDLOG also no hickups.

Thanks alot for the fix :)

73,
Ivan PD0AI


locked Re: Text Message Window 'Offline' ??

WB5JJJ - George
 

I have noticed that the red OFFLINE indicator has been on a lot lately.  It shows up even when I am in a chat with a station.  Sometimes, it takes 5 seconds or more to indicate on or off line, and when it does, the station is usually online and able to receive messages even though it will indicate offline.
--
73's
George - WB5JJJ


locked Re: Decodes window (F9) Off-On

pa1ns@...
 

Hi Bob , are you sure it it working now every time you start via F9?
Have you tried to close the Decodes window and open it again with View F9  'a couple of times' ?
Please try and let us know..

73, Nico PA1NS


locked Re: Alert 2.16.5 not showing country

WB4Z
 

Yes, and all working as it should! Thank you!
73s, Daryl WB4Z

On May 18, 2020, at 7:57 AM, neil_zampella <neilz@...> wrote:



Did you go to the WINDOW setting as in the attached pic??

 

<extendedsettings.PNG>



Neil, KN3ILZ


locked Re: Alert 2.16.5 not showing country

neil_zampella
 

Did you go to the WINDOW setting as in the attached pic??

 




Neil, KN3ILZ


locked Re: Add Alerts Priority to Alerts menu?

jushamn@...
 

Yes. I would use that too.
I also would like to turn on/off User Defined Alerts

73
Dave, K7PDW
Keep On Ham'n


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Jim - N4ST
 

The link was provided on this forum yesterday.
Here is a cut 'n paste of Laurie's posting.

_________
73,
Jim - N4ST

___________________________________________________________________
Try this latest build. It may help or it may not.
Please let me know your results.

https://dnl.HamApps.com/Beta/JTAlert.2.16.5.build.0002.Beta.Setup.exe

de Laurie VK3AMA
____________________________________________________________________

-----Original Message-----
From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of Bobby Chandler
Sent: Monday, May 18, 2020 06:05
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Laurie, I reported this a while ago, but not lately since it is so
intermittent here, but am still having the problem. I would like to try
the new build, if possible.

Bobby/N4AU

--
Bobby Chandler
bobbye@...
n4au@...


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Bobby Chandler
 

Laurie, I reported this a while ago, but not lately since it is so intermittent here, but am still having the problem. I would like to try the new build, if possible.

Bobby/N4AU

--
Bobby Chandler
bobbye@...
n4au@...


locked Re: Regarding JTAlert 2.16.5 randomly stopping display of Callsigns

Botz Care
 
Edited

I have the same issue. Both on the 32 and 64 bit version.

This morning I reinstalled again (64 bit) and after first test it took 7 minutes till it didn’t showed the callsigns anymore in Jtalert 2.16.5.

Second time after restarting it all it took much longer, about 40 minutes or so.

Hope you can send me the fix too Laurie so I can test that out.

 

Thanks in advance,

Ivan , PD0AI

 
---
Report to Laurie:

Just been testing the new beta 4 hours none stop with WSJTX 2.2.0 RC1.
So far all seems okay to me now. All callsigns still being refreshed every cycle.
Logging to QRZ eQSL HRDLOG also no hickups.

Thanks alot for the fix :)

73,
Ivan PD0AI