Date   

locked Re: Text Message Window 'Offline' ??

Brian (N2MLP)
 

Try me N2MLP

ONLINE NOW 18:32

========================
         de N2MLP Brian
       Monroe County PA



========================

-----Original Message-----
From: Support@HamApps.groups.io [mailto:Support@HamApps.groups.io] On Behalf Of Mike Rhodes
Sent: Saturday, May 16, 2020 2:31 PM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: [HamApps] Text Message Window 'Offline' ??

Version 12.6.5
Either everyone has turned off the text messaging function or I have
something wrong. I have yet to find a callsign that does not show
'offline' in this version. AFAIK, I have not changed anything other than
upgrading and the text window settings look correct. I have rebooted and
that did not help (Win10).

Thanks,
Mike / W8DN


locked Text Message Window 'Offline' ??

Mike Rhodes
 

Version 12.6.5
Either everyone has turned off the text messaging function or I have something wrong. I have yet to find a callsign that does not show 'offline' in this version. AFAIK, I have not changed anything other than upgrading and the text window settings look correct. I have rebooted and that did not help (Win10).

Thanks,
Mike / W8DN


locked Re: JT Alert

Ron W3RJW
 
Edited

I assume you are missing some quote marks "Requested" instead of "No"  ......   If not then disregard ..

Perhaps you have checked an option as shown below:


--
73
Ron, W3RJW


locked Re: Upgrade to 2.16.5 and call sign pop-up information

Chip Harleman
 

Reverted back to 2.16.4 ... works great for me!  I focus on DX and felt it was better for needs.  Am sure I will upgrade to a .6 or later to get rid of the "updates" message on the title bar.

73, Thomas


locked JT Alert

Greg Yates <gyates@...>
 

I am using Log4OMV2 and when I log from JTAlert to Log4OM in the confirmation it always comes up “Requested instead of No”.  I log from CW or SSB and it logs correctly.  It’s not a big deal I just have to change it  but is anyone else having this problem.

 

Thanks,

 

Greg,

WB2BIN


locked Re: Upgrade to 2.16.5 and call sign pop-up information

Chip Harleman
 

Well, I apologize ... was searching more and found another user who reported same issue and Laurie confirmed this is an issue in the new release.  Guess I will be updating to a .6 as soon as released.

73, W6TWH


locked Re: Decodes window (F9) Off-On

WB8ASI Herb
 

Yes, I have it.  JTA 2.16.5  Win10 64bit.  It started for me several updates ago.  73 Herb WB8ASI

On May 16, 2020 at 4:09 AM pa1ns@... wrote:

More people having this issue, or is it only me?

 


locked Re: Decodes window (F9) Off-On

pa1ns@...
 

More people having this issue, or is it only me?


locked Upgrade to 2.16.5 and call sign pop-up information

Chip Harleman
 

Wouldn't enjoy FT8 with ACL if it wasn't for JTAlert.  I have noticed, I think after the .5 upgrade, that the call-sign pop-up information seems to be missing International Country Names like an LUxxxx would say Argentina.  I get CQ Zone, distance, etc but I don't see Country codes or name.  Once I select the pop-up, ACL will do a QRZ lookup and fill in the blanks.  Just liked to see the expanded data in the pop-up call-sign.  Have I missed something?  Running all current versions of supporting databases.  Apologies in advance if I have missed the obvious?
Thomas, W6TWH


locked Re: More "no sound" problems

lmeeny
 

Laurie,

Thank you for the quick reply. I've performed the Test Sound operation both using the Sound On/Off drop-down menu and via the "Test Play" button of the Settings window for new DXCC, state, etc.

I'm confused by the statement  "Performing a Test Sound operation should not close any open windows". I expect it was prompted by my saying "However a warning sound is played  and an error message displayed asking me if I want to leave without saving changes". I had made changes to the 'play sound' conditions resulting in the 'do you want to save changes' window but may not have made myself clear. How I can make clearer what happened?

JTALERT, I couldn't get along without it and appreciate all the work you've done for our benefit.

Ed W2GHD



locked Re: More "no sound" problems

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 16/05/2020 8:30 am, lmeeny wrote:
I'm using JTALERT 2.16.5 under WIN 10. Sounds are enabled. In JTALERT the output sound card selection is the Realtek High Def audio source. When running sound card test no output is heard. However a warning sound is played  and an error message displayed asking me if I want to leave without saving changes. I assume Windows is playing the sound. Device Manager indicates the sound device is working properly.

Suggestions appreciated.

Ed W2GHD
Performing a Test Sound operation should not close any open windows. It simply sends a UDP message to the always running (hidden) JTALertV2.Manager process.

Where are you performing the Test Sound operation? Is it via the "Sound -> Test Sound Output" menu of the main JTAlert window or via the "Test Play" button of the Settings window?

de Laurie VK3AMA


locked More "no sound" problems

lmeeny
 

Hello,

I'm using JTALERT 2.16.5 under WIN 10. Sounds are enabled. In JTALERT the output sound card selection is the Realtek High Def audio source. When running sound card test no output is heard. However a warning sound is played  and an error message displayed asking me if I want to leave without saving changes. I assume Windows is playing the sound. Device Manager indicates the sound device is working properly.

Suggestions appreciated.

Ed W2GHD


locked Decodes window (F9) Off-On

pa1ns@...
 


Hi Laurie, I don't know if this is an already known issue, or is it only me.
It is not a big issue but the Decodes window (F9) is not consequent.
I always start JTAlert with the Decodes window active, but every second time the window ia populated and the next it is empty.
Also just closing the window and open it again via View F9  works like a Toggle swich. One time ON the next time OFF, etc.
The window it self always opens.
Just to inform you.

73, Nico PA1NS


locked Re: Add Memory Button to Radio Screen

Anthony Luscre
 

Not HRD, but here is a hardware solution to 7300 memories from CQ Magazine Dec 2019- Microcontroller Devices (µCD) in Amateur Radio


On Fri, May 15, 2020 at 11:20 AM Irwin Darack <idarack@...> wrote:
I have an Icom 7300 in which I have programmed voice memories . I would like to add buttons to the HRD Main Screen so I can click on them with a mouse. Where do I add them.

Thanks,

--
Irwin KD3TB



--
Anthony Luscre

K8ZT
Ohio Section Section Youth Coordinator & Education Outreach
ARRL - The National Association For Amateur Radio™
 
k8zt@... (best for Amateur Radio)

The Web Resource Hoarder- www.ZTLearn.com

K8ZT Radio Website- www.k8zt.com

Amateur Radio Resources for Students/Youth - www.k8zt.com/hry


locked Re: Add Memory Button to Radio Screen

Larry Banks
 

I suspect you will have to ask the HRD people.

73 -- Larry -- W1DYJ

 

Sent: Friday, May 15, 2020 11:20
Subject: [HamApps] Add Memory Button to Radio Screen
 
I have an Icom 7300 in which I have programmed voice memories . I would like to add buttons to the HRD Main Screen so I can click on them with a mouse. Where do I add them.
 
Thanks,

--
Irwin KD3TB


locked Add Memory Button to Radio Screen

Irwin Darack
 

I have an Icom 7300 in which I have programmed voice memories . I would like to add buttons to the HRD Main Screen so I can click on them with a mouse. Where do I add them.

Thanks,

--
Irwin KD3TB


locked Re: FT8 vs FT4 Alerts

W1UU
 

They are separate modes.

I started with JT65 and JT9 for HF, and I can look back at what I did. Thanks to K1JT who adapted his technology to the HF spectrum. 

For my interests, technically and operating, I can see the evolution of the technology. My interest is QRP.

Are you aware WSJT-X is up to 2.2.0 - RC1 ?

Peter
W1UU


locked Re: Banner Anomaly in Analog out

Chris VE3NRT
 

Hi Laurie,

I looked up the correct term - "Title Bar". The text  "[9] Analog out 07-08 (AudioFire 12)" appeared there. I haven't seen the same or similar text there since. I guess I should have snipped it. I'll do so if I see it again.  I should also add that alerts were being issued through ports 03-04, and WSJT-X was set to ports 11-12 (right) for audio to the radio. 

73,

Chris


locked Re: Possibility of eliminating some bands in "Callsign TX/Rx per band"

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 13/05/2020 8:22 pm, Carlo - IK2RPE wrote:
Good morning Laurie,

In JTAlert v. 2.16.5 is there the possibility of eliminating some of the bands (not interesting for me) appearing in the window  "Callsign TX/Rx per band"  ?
Thanks

Carlo  IK2RPE
Removal of unneeded Bands is on the TODO list, but with the complexities of the JTAlertV2 series code, it is unlikely to be implemented until JTAlertV3.

de Laurie VK3AMA


locked Re: Bad My CQ or ITU Zone in JTAlert changes CQ or ITU Zone in Log4OM

HamApps Support (VK3AMA)
 

On 15/05/2020 1:23 pm, Tom NS8K wrote:
Just to follow up, it is now 2 days since I wrote this up in the Log4OM forum.  It was not a know problem and the fix is in their new 2.6.1 release today.  Can't ask for any better than that!

Tom NS8K
Good to hear Tom.
Thanks for raising this with the Log4OM people.

de Laurie VK3AMA

7441 - 7460 of 36991