Date   

locked Re: Band Display Blank

Michael Black
 

Things seem to behaving problems and Laurie is on vacation...so we'll have to wait....

He's a one-man show.

de Mike W9MDB




On Thursday, April 30, 2020, 07:06:44 PM CDT, Greg Foster <greg.foster@...> wrote:


This evening I find the band display blank, Last Update shows about 3.5 hours ago. When I go to Test TCP Port I get TCP Connect Fail:Error=10060 (this is the same for the Spots and Text Message ports). i checked with a buddy and he has the same problem so I do not think there is a problem on our end. 

Any Suggestions?


locked Band Display Blank

Greg Foster
 

This evening I find the band display blank, Last Update shows about 3.5 hours ago. When I go to Test TCP Port I get TCP Connect Fail:Error=10060 (this is the same for the Spots and Text Message ports). i checked with a buddy and he has the same problem so I do not think there is a problem on our end. 

Any Suggestions?


locked Re: Text Messaging is Down

John Petrocelli
 

Seems down here also.

Checked all settings although it was working yesterday.

Tried to send a message to my self but says I am OFFLINE

Running the latest version here.
John R. Petrocelli - WA2HIP
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
Primary Home Page:
   http://wa2hip.com
On 4/30/2020 4:32 PM, androman@... wrote:
when I checked the TCP Connection it failed all ports




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com



locked Re: V 2.16.4 not filling in NAME,QTH, or GRID info.

k6vib@q.com
 

Thanks Neil de Bob K6VIB


locked Re: Confused about "Worked B4" is supposed to work

Michael Black
 

Are you running any of your apps as Administrator?  That can cause this problem.

JTAlert should be using your logger...so what logger do you have set up and does JTAlert show "Success" on logging?

de Mike W9MDB




On Thursday, April 30, 2020, 12:53:26 PM CDT, lmeeny <emachak@...> wrote:


Hello,

I'm using JTALERT version 2.15.10 and am confused how "Worked B4" should be working. Here are the relevant JTAERT settings made. On the Filters settings page, Do not show worked B4 callsigns is checked. On the Worked B4 settings page no boxes are checked but an Alert Color is set, yellow on a blue background.

Assume I've worked a new station, K3ABC, and the QSO's recorded by DXKEEPER. Some time later on the same band K3ABC again calls CQ. Since I've worked him before I don't expect to see the call shown in a callsign box, yet it is. Also the call's not shown in the alert color scheme. If I return the CQ however a worked before text is shown under the callsign on the station info line. What does JTALERT use for it's worked callsign data base?  If I close JTALERT and reopen and K2ABC calls CQ again it's not shown in a callsign box.

I hope this isn't to confusing as I probably haven't used the correct terminology for elements on the GIU.

Thoughts?

Ed W2GHD


locked Confused about "Worked B4" is supposed to work

lmeeny
 

Hello,

I'm using JTALERT version 2.15.10 and am confused how "Worked B4" should be working. Here are the relevant JTAERT settings made. On the Filters settings page, Do not show worked B4 callsigns is checked. On the Worked B4 settings page no boxes are checked but an Alert Color is set, yellow on a blue background.

Assume I've worked a new station, K3ABC, and the QSO's recorded by DXKEEPER. Some time later on the same band K3ABC again calls CQ. Since I've worked him before I don't expect to see the call shown in a callsign box, yet it is. Also the call's not shown in the alert color scheme. If I return the CQ however a worked before text is shown under the callsign on the station info line. What does JTALERT use for it's worked callsign data base?  If I close JTALERT and reopen and K2ABC calls CQ again it's not shown in a callsign box.

I hope this isn't to confusing as I probably haven't used the correct terminology for elements on the GIU.

Thoughts?

Ed W2GHD


locked Re: Text Messaging is Down

Marion D. Kitchens
 


Upgrading JTAlert to version 2.16.1 or later fixed that problem for me.
 
Marion,   K4GOK
 
On Thu, 30 Apr 2020 09:32:07 -0700 androman@... writes:

when I checked the TCP Connection it failed all ports
 


locked Text Messaging is Down

androman@...
 

when I checked the TCP Connection it failed all ports


locked Re: Decodes Window Will Not Open (Windows 10)

John
 

I have had this blank screen in the last two weeks. Mine has come up blank and will not work until I shut it all down and reload. 
Yesterday I had to restart JTAlert two times before the Details would work.

I run Windows 7 with Webroot anti-virus and Windows Defender and the latest version of JTAlert.

This has just started in the last two weeks.

John W3ML


locked Re: AIO Start Failure on Windows 7 Pro

Michael Black
 

Are you going to be around for a while that I could call you?
I'm on another call right now the might take an hour or so.

What's your phone?

I help a lot of people.....

Mike




On Thursday, April 30, 2020, 08:29:12 AM CDT, km3pmpb@... <km3pmpb@...> wrote:


Hi Michael,

I do not have that folder in the system anywhere. I did find another “HamApps” folder under Program Files and I deleted it but JT Alerts still refuses to open, I keep getting the same “AIO Start Failure” message. The program has NOT opened once yet to allow me to make any kind of changes to the settings. 


locked Re: AIO Start Failure on Windows 7 Pro

km3pmpb@...
 

I did find that folder buried in a different user folder and I deleted it but still getting the warning and the program will not open. 


locked Re: AIO Start Failure on Windows 7 Pro

km3pmpb@...
 

Hi Michael,

I do not have that folder in the system anywhere. I did find another “HamApps” folder under Program Files and I deleted it but JT Alerts still refuses to open, I keep getting the same “AIO Start Failure” message. The program has NOT opened once yet to allow me to make any kind of changes to the settings. 


locked Re: AIO Start Failure on Windows 7 Pro

Michael Black
 

Remove the folder C:\Users\[username]\AppData\Local\HamApps

You'll have to redo your configuration but hopefully that clear up the error.

de Mike W9MDB




On Wednesday, April 29, 2020, 10:32:38 PM CDT, km3pmpb@... <km3pmpb@...> wrote:


Hello,  I recently added a computer to the shack to use for FT8 and I can not get any of the current versions of JT Alerts to run on this computer; it is running Windows 7 Professional. I downloaded the latest version of JT Alerts (2.16.4) and got the AIO Start Failure warning; I uninstalled it and downloaded and installed an older version and am getting the same warning; also, I tried multiple times to download version 2.15.10 and my computer refused to let me download it saying it had a Trojan horse virus so that is the only version I didn’t try because I couldn’t get it downloaded. I did a search and found an old thread that gave a link to some x86 windows driver and I downloaded that but it did nothing; I’ve uninstalled, reinstalled, rebooted, and nothing has worked. I’ve run this program successfully before on other machines and I’m beyond stumped. Has anyone had this problem and how did you fix it? I use JT alerts primarily for uploading to theQRZ logbook.


~Mark KM3P
km3pmpb@...  



locked Re: HamApps Callsign Database v2020.04.29

neil_zampella
 

He may have access to the Hamapps site to do the update.    Considering he's a 'one man band' he probably needs to get away but he's still thinking about the users of the program.

Neil, KN3ILZ


locked Re: V 2.16.4 not filling in NAME,QTH, or GRID info.

neil_zampella
 

JTAlert will only fill that in if you have an online lookup site (usually QRZ) setup in the settings.

I'd check there to make sure that the a site is turned on and any 'token' or 'password' is properly set.

 

Neil, KN3ILZ


locked AIO Start Failure on Windows 7 Pro

km3pmpb@...
 

Hello,  I recently added a computer to the shack to use for FT8 and I can not get any of the current versions of JT Alerts to run on this computer; it is running Windows 7 Professional. I downloaded the latest version of JT Alerts (2.16.4) and got the AIO Start Failure warning; I uninstalled it and downloaded and installed an older version and am getting the same warning; also, I tried multiple times to download version 2.15.10 and my computer refused to let me download it saying it had a Trojan horse virus so that is the only version I didn’t try because I couldn’t get it downloaded. I did a search and found an old thread that gave a link to some x86 windows driver and I downloaded that but it did nothing; I’ve uninstalled, reinstalled, rebooted, and nothing has worked. I’ve run this program successfully before on other machines and I’m beyond stumped. Has anyone had this problem and how did you fix it? I use JT alerts primarily for uploading to theQRZ logbook.


~Mark KM3P
km3pmpb@...  



locked Re: WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

Richard McDonald
 

It did.

 

TNX

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of WB8ASI Herb
Sent: Wednesday, April 29, 2020 1:58 PM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

 

Check the box and you should see the seconds in your log.  Hope it works for you.

On April 29, 2020 at 4:45 PM "Richard McDonald via groups.io" <ranchoham@...> wrote:

Hi Herb,

 

That option is not checked.

 

 

73,

Rich

WB0NRE

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of WB8ASI Herb
Sent: Wednesday, April 29, 2020 11:49 AM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

 

On April 29, 2020 at 1:15 PM "Richard McDonald via groups.io" <ranchoham@...> wrote:

Software versions:
WSJT-X   v2.1.2
JTAlert for WSJT-X    2.16.4
HRD LOG    6.7.0.275

Since loading JTAlert, my logbook entries from WSJT-X have their start and stop time seconds entry truncated to zero.

Is JTAlert doing this?  Is there a way to stop it?

Rich
WB0NRE


 

 

 

Attachments:


 


locked Re: V 2.16.4 not filling in NAME,QTH, or GRID info.

Richard McDonald
 

Right Click on the network icon in your task tray

Select “Open Network & Internet Settings”

Click on “Change connection properties”

Click on “Private” and close the settings window.

 

Cheers,

Rich

WB0NRE

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of k6vib@q.com
Sent: Wednesday, April 29, 2020 11:31 AM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] V 2.16.4 not filling in NAME,QTH, or GRID info.

 

TNX John. Now where is that pub/priv found? I have seen it but not sure where. Bob K6viB


locked Re: WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

WB8ASI Herb
 

Check the box and you should see the seconds in your log.  Hope it works for you.

On April 29, 2020 at 4:45 PM "Richard McDonald via groups.io" <ranchoham@...> wrote:

Hi Herb,

 

That option is not checked.

 

 

73,

Rich

WB0NRE

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of WB8ASI Herb
Sent: Wednesday, April 29, 2020 11:49 AM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

 

On April 29, 2020 at 1:15 PM "Richard McDonald via groups.io" <ranchoham@...> wrote:

Software versions:
WSJT-X   v2.1.2
JTAlert for WSJT-X    2.16.4
HRD LOG    6.7.0.275

Since loading JTAlert, my logbook entries from WSJT-X have their start and stop time seconds entry truncated to zero.

Is JTAlert doing this?  Is there a way to stop it?

Rich
WB0NRE


 

 


Attachments:


 


locked Re: WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

Michael Black
 

If you want seconds you have to check it.

de Mike W9MDB




On Wednesday, April 29, 2020, 03:45:56 PM CDT, Richard McDonald via groups.io <ranchoham@...> wrote:


Hi Herb,

 

That option is not checked.

 

 

73,

Rich

WB0NRE

 

From: Support@HamApps.groups.io <Support@HamApps.groups.io> On Behalf Of WB8ASI Herb
Sent: Wednesday, April 29, 2020 11:49 AM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] WSJT-X log Start & Stop times truncated to minute

 

On April 29, 2020 at 1:15 PM "Richard McDonald via groups.io" <ranchoham@...> wrote:

Software versions:
WSJT-X   v2.1.2
JTAlert for WSJT-X    2.16.4
HRD LOG    6.7.0.275

Since loading JTAlert, my logbook entries from WSJT-X have their start and stop time seconds entry truncated to zero.

Is JTAlert doing this?  Is there a way to stop it?

Rich
WB0NRE


 

8021 - 8040 of 37287