Date   

locked Re: Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

WB8ASI Herb
 

I also have started having blocked download problem lately.  After investigation I find that Comcast/Xfinity has recently added xFi Advanced Security to our service.  Thus your router is now blocking things.  You need to turn off this xFi Advanced Security long enough to make the download.  You can access it thru your Account, but it wasn't easy to find.  Here's the path to take you where you can disable/enable.    https://internet.xfinity.com/more/my-services/my-services-disabling  Good luck. Herb WB8ASI

On March 8, 2020 at 4:06 PM "Agresio Giron via Groups.Io" <agrehr1agc@...> wrote:

Thank you Herb, yes it is but has been for years my ISP. Now it block it saying “virus detected” and blocking the download.

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: WB8ASI Herb
Sent: Sunday, March 8, 2020 1:49 PM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

 

Mel,  I use Chrome with no problems.  By chance, is your ISP Comcast/Xfinity?  73, Herb WB8ASI

On March 8, 2020 at 3:33 PM "Agresio Giron via Groups.Io" <agrehr1agc@...> wrote:

Since the fist JTAlert I have used, never ever had a problem downloading the EXE file from the webpage until now, that google chrome do not allowed my. When I am downloading the file google block it immediately. I have tried to modify all the protocols of security but anything work so far, can somebody tell me what can I do?

 

BTW. I do not use other antivirus.

 

Thank you in advance.

 

Mel K5AGC.   

 

Sent from Mail for Windows 10

 


 

 

 


 


locked Re: Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

Agresio Giron
 

Thank you Herb, yes it is but has been for years my ISP. Now it block it saying “virus detected” and blocking the download.

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: WB8ASI Herb
Sent: Sunday, March 8, 2020 1:49 PM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: Re: [HamApps] Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

 

Mel,  I use Chrome with no problems.  By chance, is your ISP Comcast/Xfinity?  73, Herb WB8ASI

On March 8, 2020 at 3:33 PM "Agresio Giron via Groups.Io" <agrehr1agc@...> wrote:

Since the fist JTAlert I have used, never ever had a problem downloading the EXE file from the webpage until now, that google chrome do not allowed my. When I am downloading the file google block it immediately. I have tried to modify all the protocols of security but anything work so far, can somebody tell me what can I do?

 

BTW. I do not use other antivirus.

 

Thank you in advance.

 

Mel K5AGC.   

 

Sent from Mail for Windows 10

 


 

 


locked Re: Alerts, change shape of gui

Carey, WB4HXE
 

Mike,
I think that's bad advice. By making the 7300 or Signallink the Default Communications Device, you keep it from changing unexpectedly.
My device settings haven't changed through any Windows Updates. I attribute that to "locking down" my 7300 as the Default Communications Device.
73, Carey, WB4HXE

Sound Output.PNG

On Sun, Mar 8, 2020 at 10:27 AM Michael Black via Groups.Io <mdblack98=yahoo.com@groups.io> wrote:
NO!!!! Do not make your rig the default for anything!!

Those default devices are for Windows programs for dummies.  The communications device is expected to be a modem or FAX.  It's not used much but, the 100% rule to follow is do not make your rig the default for anything.
Then you will never have any problems sending funky audio out of your rig.

de Mike W9MDB






On Sunday, March 8, 2020, 08:37:16 AM CDT, Ryan Trullinger (KC0QNB) <rt83021@...> wrote:


Thanks Mike,
Windows decided to make my interface the default communications device, and the other audio goes through the speakers, it works as expected. 
73 ryan



--
Carey Fisher


locked Re: Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

WB8ASI Herb
 

Mel,  I use Chrome with no problems.  By chance, is your ISP Comcast/Xfinity?  73, Herb WB8ASI

On March 8, 2020 at 3:33 PM "Agresio Giron via Groups.Io" <agrehr1agc@...> wrote:

Since the fist JTAlert I have used, never ever had a problem downloading the EXE file from the webpage until now, that google chrome do not allowed my. When I am downloading the file google block it immediately. I have tried to modify all the protocols of security but anything work so far, can somebody tell me what can I do?

 

BTW. I do not use other antivirus.

 

Thank you in advance.

 

Mel K5AGC.   

 

Sent from Mail for Windows 10

 


 


locked Google Chrome do not allowed me to download 2.16.0

Agresio Giron
 

Since the fist JTAlert I have used, never ever had a problem downloading the EXE file from the webpage until now, that google chrome do not allowed my. When I am downloading the file google block it immediately. I have tried to modify all the protocols of security but anything work so far, can somebody tell me what can I do?

 

BTW. I do not use other antivirus.

 

Thank you in advance.

 

Mel K5AGC.   

 

Sent from Mail for Windows 10

 


locked Re: array variable error

Rick Wines
 

I get the same message a few seconds into JTAlert v.11, which then shuts down.

Rick, W5FKW

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Joseph Hurd
Sent: Friday, March 6, 2020 3:57 PM
To: Support@HamApps.groups.io
Subject: [HamApps] array variable error

 

Today, I downloaded and installed the latest US English and call sign databases. When a new [wanted] stae is detected, JTA shuts down and this message appears:

"Line 11247 error - array variable has incorrect number of sub scripts or sub script dimension range exceeded".

Anyone else with this problem?

 


locked Re: Strange Logging Issue

Dave Garber
 

delay from qrz lookup, maybe


Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


On Sat, Mar 7, 2020 at 10:21 AM Charlie Hoffman <hoffmanc@...> wrote:
Bump...

Am I the only one that has logging delays with USA contacts but not other countries?



locked Re: Alerts, change shape of gui

Michael Black
 

NO!!!! Do not make your rig the default for anything!!

Those default devices are for Windows programs for dummies.  The communications device is expected to be a modem or FAX.  It's not used much but, the 100% rule to follow is do not make your rig the default for anything.
Then you will never have any problems sending funky audio out of your rig.

de Mike W9MDB






On Sunday, March 8, 2020, 08:37:16 AM CDT, Ryan Trullinger (KC0QNB) <rt83021@...> wrote:


Thanks Mike,
Windows decided to make my interface the default communications device, and the other audio goes through the speakers, it works as expected. 
73 ryan


locked Re: Alerts, change shape of gui

Ryan Trullinger (KC0QNB) <rt83021@...>
 

Thanks Mike,
Windows decided to make my interface the default communications device, and the other audio goes through the speakers, it works as expected. 
73 ryan


locked Re: Alerts, change shape of gui

Michael Black
 

No popup on the audio alerts...just the alert through the audio device you selected for JTAlert.  That assumes you have set up a WAV file for the alert you want.  And you can click the Test button in the setup for the Alert type to see what it sounds like.

Your rig should NOT be the default device for your computer.  That will send all computer sounds out of your rig...highly undesirable.

Unfortunately Windows always wants to make the last plugged in USB device the default and you have to constantly check to ensure your rig has no green check marks on it in the sound control panel.  Green check marks means it is the default for one or both of the settings in the sound control panel for default device.

This is what it should look like..the blue area is my rig...no green check marks....the red is my computer speakers.
If you have green check marks on your rig audio right-click your computer speakers and pick the two "Set as Default "settings.
Inline image

de Mike W9MDB




On Saturday, March 7, 2020, 10:20:07 PM CST, Ryan Trullinger (KC0QNB) <rt83021@...> wrote:


I am a new user, about 24 hours, I have everything running as I would suspect it would, I set up some alerts for a few states, but I am not sure what will happen, when they activate, I imagine a pop up of some sort, as far as the audio alerts go
I am not sure if they will help since my radio interface is connected, as a sound device on my computer. 
I know the GUI is somewhat configurable as far as number of cells go, can the shape of the GUI be changed, from a horizontal rectangle to a vertical rectangle? Say from 2 rows, and 8 columns as default, with my screen size something
like 8 rows and 2 columns work better, if the menu items still fit.
One other thing that I found out, if I have JTalert running, and I am using GridTracker, my own paths don't show up, but others do. 
Thanks, 73 Ryan


locked Alerts, change shape of gui

Ryan Trullinger (KC0QNB) <rt83021@...>
 

I am a new user, about 24 hours, I have everything running as I would suspect it would, I set up some alerts for a few states, but I am not sure what will happen, when they activate, I imagine a pop up of some sort, as far as the audio alerts go
I am not sure if they will help since my radio interface is connected, as a sound device on my computer. 
I know the GUI is somewhat configurable as far as number of cells go, can the shape of the GUI be changed, from a horizontal rectangle to a vertical rectangle? Say from 2 rows, and 8 columns as default, with my screen size something
like 8 rows and 2 columns work better, if the menu items still fit.
One other thing that I found out, if I have JTalert running, and I am using GridTracker, my own paths don't show up, but others do. 
Thanks, 73 Ryan


locked Re: Ver. 2.16.0 Virus Detected at Download

Lee W4EIS
 
Edited

I found you have to have EXTREME PATIENCE when trying to install with Defender running!  I finally just turned off Defender .... installed 2.16.0 ..... turned Defender back on 

 

On Mar 7, 2020, at 9:11 AM, Tom Job <ve3ii@...> wrote:

I downloaded 2.16.0 last night and Avast complained that it “might” be an infected file.  It didn’t delete the file but rather froze it from being run while it sent the info their labs for analysis.  After about 5 minutes, a message popped-up from Avast saying that everything was good and to carry-on with the install. 

 

After the install, Avast again delayed the initial start-up by scanning each file before it was allowed to run.  Finally, after a 5 minutes start-up cycle, everything ran fine.  After the initial round of scanning, the start-up is now super-fast and the new version is running very well.   I don’t fault the folks at Avast for all the scanning….better “safe” than sorry, I guess.

 

Thanks Laurie….you have the patience of Job, my friend!

 

Tom VE3II




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


locked Re: 2.16.0 Clearing

John Petrocelli
 

In the interest of keeping my operating as I wish...............

I have gone BACK to version 2.15.11
John R. Petrocelli - WA2HIP
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
Primary Home Page:
   http://wa2hip.com
On 3/7/2020 3:45 PM, John Petrocelli via Groups.Io wrote:

Thanks, but I have tried that.  Unfortunately, space on my monitor is at a premium and so it is not convenient to do that. Plus, if the window is in the background it is rather inconvenient to have to click on the icon icon in the taskbar to view it.

Understand that I have my display configured from top to bottom : JTalert, WSJT-X Main, WSJT-X Waterfall.

Today I am SERIOUSLY considering going back to version 2.15.11
John R. Petrocelli - WA2HIP
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
Primary Home Page:
   http://wa2hip.com
On 3/7/2020 3:20 PM, neil_zampella wrote:

Have you thought about bringing up the Decodes History Window?   Press F9, and this will bring up a list of all transmissions you've decoded.

Neil, KN3ILZ



Virus-free. www.avast.com


locked Version 2.16 no FT4 Calls #JTDX

Thomas Ruhmann
 

Hi hams,

with the new 2.16 version and JTDX I get no calls in FT4 mode, FT8 working as normal - any others with this issue. OS is Win10.

vy 73 Thomas DG6UAX


locked Re: Wanted VE Province Alert

WB8ASI Herb
 

Problem solved.  I found that all 3 confirmation types (QSL, eQSL, LOTW) came checked in the download.  Selected just LOTW, and now I'm seeing what I expect.  All is well.  Thanks, Herb

On March 6, 2020 at 5:18 PM "HamApps Support (VK3AMA)" <vk3ama.ham.apps@...> wrote:

On 7/03/2020 3:02 am, WB8ASI Herb wrote:
Hi Laurie,   I'm using 2.15.11 Beta Build 0010.  It appears that the new VE Province Alert is not using the LOTW confirmation filter.  It is showing worked, but not yet confirmed, as no longer Wanted.  Thanks. 73, Herb WB8ASI
Herb,

I'm confused by what your describing. The Alerts LoTW Filter only affects what Callsigns are displayed, it has no influence over Worked/Confirmed statuses. Please rephrase. What is not working?

I have retested and the Scan Log is correctly picking up LoTW confirmed Provinces, the Callsign QSO history is correctly showing the worked/confirmed status as is the Confirmed
Bands display which is showing confirmed correctly.

de Laurie VK3AMA



 


locked Re: Slow DECODES (F9) in 2.16.0

Frank
 
Edited

On Sat, Mar 7, 2020 at 08:19 AM, Jim N6VH wrote:
The Decodes window here updates at the same time as the JTAlert window - no slowdown.

Thanks Jim,
It is very strange because it seemed to me that before it was immediate even here with me.
I only notice it with the latest version 2.16.0.
Maybe it's the "fault" of the 50,000 QSOs in ADIF LOG, 
I have also tried on another PC and I have the same slowdown.
However it is not immediate, having opened 4 lines of CALL, these are immediate, on the DECODES the updating of the list is very slow.

Up to 13 seconds if there are many users.
However, the list in the main window with 4 lines and 36 boxes is immediate and the use of the faster I7 CPU does not reach 5/10% during the whole slot.
It is really very strange.

ps: Thanks for the info on how to clear windows, I hadn't seen it.

Thanks
Franco
http://www.qrz.com/db/hb9oab


locked Decodes error started after recent upgrade

me@...
 

been seeing this error some after the upgrade.


locked Re: Persistence of Sent text messages

Frank
 

HI Timothy

I also often use the CHAT (F5).
I find it very useful when you don't want to work randomly.
In your request-case, perhaps if you open the window with F5, you will find your messages.
Not those sent but those received.
You can also make sure that the message window DOES NOT close but remains open until you choose to close it.
So you can review the message on the monitor when you return to the PC.I also put a personalized voice alert that alerts me of new incoming messages.

Regard's
Franco
http://www.qrz.com/db/hb9oab


locked Re: Slow DECODES (F9) in 2.16.0

WB8ASI Herb
 

You can clear the Decodes Window by clicking on "View" at the top of the window, then click "Clear Display".  73, Herb WB8ASI

On March 7, 2020 at 11:11 AM Franco HB9oab <hb9oab@...> wrote:

 list

HI all
Maybe he did it even before, I did not notice, but known in the latest version 2.16.0, a strong slowdown between the immediate decoding of the CALL from the main window to the "DECODES" window list (F9).
It takes from 7-10 seconds depending on the calls list, before updating and adding the detailed list in "DECODES" (F9).
If in the main window it is immediate, it is very slow here (perhaps it is normal but it seems to me really slowed down).

Used: W1064bit P I7 / SSD 2TB / 32GBram

A question:
Is it possible to empty the list in "DECODES WINDOW" (F9)?
When I change bands it is annoying to have the list of another band, sorry but I have not found how to do it. ;-)

Thanks
Franco
http://www.qrz.com/db/hb9oab

 


locked Re: Slow DECODES (F9) in 2.16.0

Jim N6VH
 

Franco,

The Decodes window here updates at the same time as the JTAlert window - no slowdown.

To clear the Decodes window, go to View (in the Decodes window) / Clear Display.

73,

Jim N6VH

On 3/7/2020 8:11 AM, Franco HB9oab wrote:
 list

HI all
Maybe he did it even before, I did not notice, but known in the latest version 2.16.0, a strong slowdown between the immediate decoding of the CALL from the main window to the "DECODES" window list (F9).
It takes from 7-10 seconds depending on the calls list, before updating and adding the detailed list in "DECODES" (F9).
If in the main window it is immediate, it is very slow here (perhaps it is normal but it seems to me really slowed down).

Used: W1064bit P I7 / SSD 2TB / 32GBram

A question:
Is it possible to empty the list in "DECODES WINDOW" (F9)?
When I change bands it is annoying to have the list of another band, sorry but I have not found how to do it. ;-)

Thanks
Franco
http://www.qrz.com/db/hb9oab

9521 - 9540 of 37687