Date   

locked JT-Alert 1.5.0 under Wine

BuDJie
 

Hi Laurie
I know your having a hard time with all the problems but
I thought i would give you a good report and i hope it makes you smile and feel better

Im really amazed at what the program can do when just used on its own with
JT65-HF.....I love the Alert tones when you get a answer to your call
I have 2 comps running all the time....this one has e-mail and net working
the other one about 3 meters away has all the Ham apps
go from one to the other on the office chair...if im busy at this comp i now dont miss any contacts on the Ham comp

Most of the crashes happened when using Ubuntu 11.10 with the Unity desktop
(dont like it) have been able to get it to work with Gnome 3 and it looks and works a lot better...

love the CQ voice..when i hear it i can then check with a turn of the head as to who is calling

Laurie you have designed and coded a very top quality piece of software

Hey..dont tear your hair out with any problems...if we didnt make mistakes we wouldnt learn anything :-)

have a great day

73 David VK4BDJ


locked Re: Error message after saving to DXKeeper

ON2AD <on2ad@...>
 

Hello Laurie,

I use Windows 7 Professional 64 bits and my local settings are Dutch-Belgium, and my keyboard is Belgium (point) and the Ciffres are 1.000,500
one thousend comma fivehoundred.

I hope this will help to solve the problem

73 de Pat ON2AD

--- In Ham-Apps@yahoogroups.com.au, "Laurie, VK3AMA" <groups03@...> wrote:

Hello Pat,

OK, looks like a syntax error in the code used to query the database to
confirm that the QSO was correctly logged. The QSO is getting logged
correctly as you discovered, it is just the confirmation message.

I suspect this is related to your Windows regional settings. Please,
what is the version of Windows and the Regional Setting?

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 02:54, ON2AD wrote:
Hello Laurie, VK3AMA

After saving QSO I become three error messages:

here the 2 (same) error message:

1. Sorry, there appears to be an error!
err.description is : Syntaxisfout (komma) in query-expressie ('Mode'= JT65') AND ('Freq'=14,07658) AND ('QSO_Begin'=CDate('2011/10/17 14:09:00'))AND('Call'='IZ5TIZ').
err.windescription:
err.number is: 80020009
err.lastsllerror is: 0
err.scriptline is: -1
err.source is: Microsoft JET Database Engine
err.helpfile is:
err.helpcontext is: 5003000

I become this message two times and then the third message is:

JT-Alert QSO log - DXKeeper (in the heading)

(Red cross) FAILURE: QSO Not logged!
The QSO Data: Callsign: IZ5TIZ - Mode JT65 - Frequency: 14,07658
Note: The QSO is still saved to the JT65-HF Log File.

But the good news is that that QSO is saved in DXKeeper
Only I become those three erro
I use Win7 Professional 64 Bits


Hope you can solve this problem Laurie

73 de Pat ON2AD

PS: sorry for my bad English and type errors





------------------------------------

Yahoo!7 Groups Links




locked Re: JT-Alert error

w7rjc
 

Hi Lautie'
In the process of getting the log file I realized that the address I put in JT-Alert was not complete I had left the last part off. Got that fixed and no more error messagees.
I have not tried to log a contact yet .. will let you know the result.
Will be gone tommorow so maybe in a day or two.
Thanks for the clue to getting rid of the error message. Ray W7RJC

--- In Ham-Apps@yahoogroups.com.au, "Laurie, VK3AMA" <groups03@...> wrote:

Hi Ray,

I assume you are using the HRD5 (Access) log
Please email me direct you HRD log file that you have specified in the
JT-Alert Log File Path


de Laurie, VK3AMA

On 19-October-2011 05:21, w7rjc wrote:
Hi Laurie,

Ray W7RJC here. Well I've gotten rid of the multiple copies of JT65 v107
and have reloaded JT65 v107 and JT-Alert v1.5.0.
Now I have an error message poping up at radum.(atleast I cann't relate it to anything.) This is happening on receive.(haven;t tryed xmitt .. Yet)

This is the message ....

JT-Alert Error
Microsoft Jet Database engine cannot find the input table "Table_HRD_Contacts_V01"

error #80020009

It then asks me to make sure it exsists and the name is spelled correctly.
I did a search for "Table_HRD_Contacts_V01" and found nothing.

This error always shows up twice when it shows up.

Also the "&#92;" was already present when I went to put it in the contact window.
I have not tryed to log a file yet to see if the popups appear.

Hope you are having a good day .. Ray W7RJC


locked Re: ## IMPORTANT ## - New Fix for NOT LOGGING errors.

wd0dxd
 

Sweeet, worked for me.
 
73
KB0ASQ


locked ## IMPORTANT ## - New Fix for NOT LOGGING errors.

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

### IMPORTANT ###

If QSOs are still not being logged and you are NOT getting either a "Success" or "Failure" popup window, this is most likely caused by the JT65-HF log path containing a space. This is a defect in JT-Alert 1.5.0, NOT JT65-HF.

You will need to have the jt65hf_log.adi file located in a directory path that does not contain a space.

The Fix.
  1. Stop JT-Alert.
  2. Start JT65-HF if not running.
  3. Click "Log QSO" button in JT65-HF.
  4. Use the browse button (right side of edit field) to browse to a NEW location (without a space in the path)
  5. Ensure that this new path has a Backslash "\" at the end of the path, type that character in manually.
  6. Click the "Cancel" button.
  7. Stop JT65-HF (this is important for the new change to be saved to the JT65-HF config file)
  8. Start JT65-HF
  9. Start JT-Alert
Logging should now work and a popup should appear after logging.

This fix will not be necessary once JT-Alert 1.5.1 is released (in 2 or 3 days time).

de Laurie, VK3AMA



locked Re: [Ham-Apps] Database issue

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Ron,

File received, problems in db file easily identified.
I will now take this off list while we work through what may be happening.

QRX

de Laurie, VK3AMA

On 19-October-2011 04:30, Ron Brown wrote:
Hi Laurie, appreciate you looking into this I know your a busy man. Love the new version and for now I'm just importing the JT65-hf adi file for now.
All I can say is thank goodness I do backup the database, as a network administrator I'm rather paranoid about backup. I maybe the only one who has their log on a Raid 5 server, backed up to tape, copied to a different local partition, as well as archived to flash drive. Told you I was paranoid.
Anyway here is the requested database

On 17/10/2011 1:51 PM, Laurie, VK3AMA wrote:
 

Hi Ron,

This should not happen.
If your HRD log is a MSAccess .mdb file and you still have the log that
was causing the error, please email it direct to me so I can
troubleshoot what is happening.

Until the cause is found I suggest you make a backup of your log before
trying to use the JT-Alert logging.

At this point it is unclear why that error is generated. I have been
logging to HRD Access, MySQL and MSSQL logs on a local PC and over a
network to remote machines during tests and haven't seen this error. It
might be specific to your log and I will need to look at it. I will
walk-through the HRD components of my code today.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 04:40, va7hz wrote:
> Hi Laurie and the group, the issue I'm having is abit different from some of the others. First let me say I have latest versions of JT65-HF and JT-Alert Everything except the logging to HRD is working. When I would log a QSO it would write to the JT65_log.adi file and thats it no error message, no confirmation. So I moved the log file to the C:\Temp\ directory and yes had the \ fix done previously. Now I get the confirmation that QSO was logged, but
> here is where things go downhill I go and refresh my HRD log to see it and all my qso's in the log disappear. and this is the error message I get
>
> 10:19:22 Reload Error: Getting 2987 records -
> 10:19:22 Reload Error: SELECT COL_PRIMARY_KEY,COL_ADDRESS,COL_AGE,COL_A_INDEX,COL_ANT_AZ,COL_ANT_EL,COL_ANT_PATH,COL_ARRL_SECT,COL_BAND,COL_BAND_RX,COL_BIOGRAPHY,COL_CALL,COL_CHECK,COL_CLASS,COL_CNTY,COL_COMMENT,COL_CONT,COL_CONTACTED_OP,COL_CONTEST_ID,COL_COUNTRY,COL_CQZ,COL_DISTANCE,COL_DXCC,COL_EMAIL,COL_EQ_CALL,COL_EQSL_QSLRDATE,COL_EQSL_QSLSDATE,COL_EQSL_QSL_RCVD,COL_EQSL_QSL_SENT,COL_EQSL_STATUS,COL_FORCE_INIT,COL_FREQ,COL_FREQ_RX,COL_GRIDSQUARE,COL_HEADING,COL_IOTA,COL_ITUZ,COL_K_INDEX,COL_LAT,COL_LON,COL_LOTW_QSLRDATE,COL_LOTW_QSLSDATE,COL_LOTW_QSL_RCVD,COL_LOTW_QSL_SENT,COL_LOTW_STATUS,COL_MAX_BURSTS,COL_MODE,COL_MS_SHOWER,COL_MY_CITY,COL_MY_CNTY,COL_MY_COUNTRY,COL_MY_CQ_ZONE,COL_MY_GRIDSQUARE,COL_MY_IOTA,COL_MY_ITU_ZONE,COL_MY_LAT,COL_MY_LON,COL_MY_NAME,COL_MY_POSTAL_CODE,COL_MY_RIG,COL_MY_SIG,COL_MY_SIG_INFO,COL_MY_STATE,COL_MY_STREET,COL_NAME,COL_NOTES,COL_NR_BURSTS,COL_NR_PINGS,COL_OPERATOR,COL_OWNER_CALLSIGN,COL_PFX,COL_PRECEDENCE,COL_PROP_MODE,COL_PUBLIC_KEY,COL_QSLMSG,COL_QS L RDATE,COL_QSLSDATE, COL_QSL_RCVD,COL_QSL_RCVD_VIA,COL_QSL_SENT,COL_QSL_SENT_VIA,COL_QSL_VIA,COL_QSO_COMPLETE,COL_QSO_RANDOM,COL_QTH,COL_RIG,COL_RST_RCVD,COL_RST_SENT,COL_RX_PWR,COL_SAT_MODE,COL_SAT_NAME,COL_SFI,COL_SIG,COL_SIG_INFO,COL_SRX,COL_SRX_STRING,COL_STATE,COL_STATION_CALLSIGN,COL_STX,COL_STX_STRING,COL_SWL,COL_TEN_TEN,COL_TIME_OFF,COL_TIME_ON,COL_TX_PWR,COL_WEB,COL_USER_DEFINED_0,COL_USER_DEFINED_1,COL_USER_DEFINED_2,COL_USER_DEFINED_3,COL_USER_DEFINED_4,COL_USER_DEFINED_5,COL_USER_DEFINED_6,COL_USER_DEFINED_7,COL_USER_DEFINED_8,COL_USER_DEFINED_9,COL_CREDIT_GRANTED,COL_CREDIT_SUBMITTED FROM [TABLE_HRD_CONTACTS_V01] ORDER BY COL_TIME_ON DESC, COL_CALL DESC
> 10:19:22 Reload Error: Invalid character value for cast specification on column number 23 (COL_DXCC)
> 10:19:22 Reload Loaded 0/2987 records in 141 miliseconds, 0.0 records per second
>
>
> Any ideas? Only way to get my log back is to recreate from backup
> Ron VA7HZ
>
>


locked Re: [Ham-Apps] JT-Alert error

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Ray,

I assume you are using the HRD5 (Access) log
Please email me direct you HRD log file that you have specified in the JT-Alert Log File Path


de Laurie, VK3AMA

On 19-October-2011 05:21, w7rjc wrote:
Hi Laurie,

Ray W7RJC here. Well I've gotten rid of the multiple copies of JT65 v107
and have reloaded JT65 v107 and JT-Alert v1.5.0. 
Now I have an error message poping up at radum.(atleast I cann't relate it to anything.) This is happening on receive.(haven;t tryed xmitt .. Yet)

This is the message ....

JT-Alert Error
Microsoft Jet Database engine cannot find the input table "Table_HRD_Contacts_V01"

error #80020009

It then asks me to make sure it exsists and the name is spelled correctly.
I did a search for "Table_HRD_Contacts_V01" and found nothing.

This error always shows up twice when it shows up.

Also the "\" was already present when I went to put it in the contact window.
I have not tryed to log a file yet to see if the popups appear.

Hope you are having a good day .. Ray W7RJC


locked Re: [Ham-Apps] Re: [jt65-hf] JT-Alert 1.5 Need Help making it log to DX-Keeper

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Tom,

Please see my response to David in this same message thread, message #117

If the Backslash fix doesn't work, please send me your session.txt file

de Laurie, VK3AMA

On 19-October-2011 02:11, ab0di@rocketmail.com wrote:
I have the same problem. I've gone back to 1.4 and JT65-HF 1.07. I'm running Vista, so I wonder if it's a Vista problem.

Tom, AB0DI

--- In Ham-Apps@yahoogroups.com.au, David Westbrook<dwestbrook@...> wrote:
Laurie -- I just noticed I have the same issue ...
I tried starting jt-alert before DXK, and starting DXK before Jt-alert, in
case the connection between the two was lost, but still isn't logging.

Otherwise, everything looks great! Yesterday was the first time i really got
to sit and play w/the new version, and it's all that I expected from the
reflector traffic .. the band activity monitoring and the lotw/eqsl labels
are great features ...
I also did some testing of the WAS DXK log scanning, and seems solid! Saves
lots of clicking& counting

--david
KJ4IZW

On Tue, Oct 18, 2011 at 7:45 AM, Bob KD7YZ<kd7yz.bob@...> wrote:

When I switched a couple days ago I went thru the config but must have
missed something as it hasn't been logging. It was a surprise to me and
I had a few to read from JT65-log and type back into DX-Keeper.

Today I reverted to 1.4 without any config changes and it's logging again.

In 1.5, I've selected:
Logging: Enabled; JT65; DXLab:DxKeeper-logfile
Callsign DtBASES: dxlAB DX Lab Suite

missing anything ?

--
Y


locked Re: [Ham-Apps] Re: [jt65-hf] JT-Alert 1.5 Need Help making it log to DX-Keeper

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi David,

I have added additional troubleshooting popup warnings of critical conditions with JT-Alert and Logging and will be in 1.5.1

Are you getting a popup failure message when logging to DXKeeper? If not, it is most likely the recently identified missing backslash at the end of the JT65-HF Log path. Please see the message titled "## IMPORTANT ## - Bug in JT-Alert 1.5.0 logging."

If you have already confirmed that the Backslash is not the problem, I need to have a look at the session file JT-Alert creates. Under XP, have a look at the following path
C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Ham-Apps\JT-Alert\\sessions\
Under Win7 (I assume also Vista) have a look at this path
C:\Users\\AppData\Local\Ham-Apps\JT-Alert\\sessions\
substituting your Windows username and the Callsign used with JT-Alert. In that directory will be several files.

First, run JT-Alert and attempt to log a QSO so that the failure gets recorded in the session file, stop JT-Alert and then email me the sessions.txt file from the above directory.

de Laurie, VK3AMA


On 18-October-2011 23:26, David Westbrook wrote:
Laurie -- I just noticed I have the same issue ...
I tried starting jt-alert before DXK, and starting DXK before Jt-alert, in case the connection between the two was lost, but still isn't logging.

Otherwise, everything looks great! Yesterday was the first time i really got to sit and play w/the new version, and it's all that I expected from the reflector traffic .. the band activity monitoring and the lotw/eqsl labels are great features ...
I also did some testing of the WAS DXK log scanning, and seems solid! Saves lots of clicking & counting

--david
KJ4IZW

On Tue, Oct 18, 2011 at 7:45 AM, Bob KD7YZ <kd7yz.bob@...> wrote:
When I switched a couple days ago I went thru the config but must have
missed something as it hasn't been logging. It was a surprise to me and
I had a few to read from JT65-log and type back into DX-Keeper.

Today I reverted to 1.4 without any config changes and it's logging again.

In 1.5, I've selected:
Logging: Enabled; JT65; DXLab:DxKeeper-logfile
Callsign DtBASES: dxlAB DX Lab Suite

missing anything ?
_._,___


locked JT-Alert error

w7rjc
 

Hi Laurie,

Ray W7RJC here. Well I've gotten rid of the multiple copies of JT65 v107
and have reloaded JT65 v107 and JT-Alert v1.5.0.
Now I have an error message poping up at radum.(atleast I cann't relate it to anything.) This is happening on receive.(haven;t tryed xmitt .. Yet)

This is the message ....

JT-Alert Error
Microsoft Jet Database engine cannot find the input table "Table_HRD_Contacts_V01"

error #80020009

It then asks me to make sure it exsists and the name is spelled correctly.
I did a search for "Table_HRD_Contacts_V01" and found nothing.

This error always shows up twice when it shows up.

Also the "&#92;" was already present when I went to put it in the contact window.
I have not tryed to log a file yet to see if the popups appear.

Hope you are having a good day .. Ray W7RJC


locked Re: [Ham-Apps] Database issue

Ron Brown <bctech58@...>
 

Hi Laurie, appreciate you looking into this I know your a busy man. Love the new version and for now I'm just importing the JT65-hf adi file for now.
All I can say is thank goodness I do backup the database, as a network administrator I'm rather paranoid about backup. I maybe the only one who has their log on a Raid 5 server, backed up to tape, copied to a different local partition, as well as archived to flash drive. Told you I was paranoid.
Anyway here is the requested database

On 17/10/2011 1:51 PM, Laurie, VK3AMA wrote:
 

Hi Ron,

This should not happen.
If your HRD log is a MSAccess .mdb file and you still have the log that
was causing the error, please email it direct to me so I can
troubleshoot what is happening.

Until the cause is found I suggest you make a backup of your log before
trying to use the JT-Alert logging.

At this point it is unclear why that error is generated. I have been
logging to HRD Access, MySQL and MSSQL logs on a local PC and over a
network to remote machines during tests and haven't seen this error. It
might be specific to your log and I will need to look at it. I will
walk-through the HRD components of my code today.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 04:40, va7hz wrote:
> Hi Laurie and the group, the issue I'm having is abit different from some of the others. First let me say I have latest versions of JT65-HF and JT-Alert Everything except the logging to HRD is working. When I would log a QSO it would write to the JT65_log.adi file and thats it no error message, no confirmation. So I moved the log file to the C:\Temp\ directory and yes had the \ fix done previously. Now I get the confirmation that QSO was logged, but
> here is where things go downhill I go and refresh my HRD log to see it and all my qso's in the log disappear. and this is the error message I get
>
> 10:19:22 Reload Error: Getting 2987 records -
> 10:19:22 Reload Error: SELECT COL_PRIMARY_KEY,COL_ADDRESS,COL_AGE,COL_A_INDEX,COL_ANT_AZ,COL_ANT_EL,COL_ANT_PATH,COL_ARRL_SECT,COL_BAND,COL_BAND_RX,COL_BIOGRAPHY,COL_CALL,COL_CHECK,COL_CLASS,COL_CNTY,COL_COMMENT,COL_CONT,COL_CONTACTED_OP,COL_CONTEST_ID,COL_COUNTRY,COL_CQZ,COL_DISTANCE,COL_DXCC,COL_EMAIL,COL_EQ_CALL,COL_EQSL_QSLRDATE,COL_EQSL_QSLSDATE,COL_EQSL_QSL_RCVD,COL_EQSL_QSL_SENT,COL_EQSL_STATUS,COL_FORCE_INIT,COL_FREQ,COL_FREQ_RX,COL_GRIDSQUARE,COL_HEADING,COL_IOTA,COL_ITUZ,COL_K_INDEX,COL_LAT,COL_LON,COL_LOTW_QSLRDATE,COL_LOTW_QSLSDATE,COL_LOTW_QSL_RCVD,COL_LOTW_QSL_SENT,COL_LOTW_STATUS,COL_MAX_BURSTS,COL_MODE,COL_MS_SHOWER,COL_MY_CITY,COL_MY_CNTY,COL_MY_COUNTRY,COL_MY_CQ_ZONE,COL_MY_GRIDSQUARE,COL_MY_IOTA,COL_MY_ITU_ZONE,COL_MY_LAT,COL_MY_LON,COL_MY_NAME,COL_MY_POSTAL_CODE,COL_MY_RIG,COL_MY_SIG,COL_MY_SIG_INFO,COL_MY_STATE,COL_MY_STREET,COL_NAME,COL_NOTES,COL_NR_BURSTS,COL_NR_PINGS,COL_OPERATOR,COL_OWNER_CALLSIGN,COL_PFX,COL_PRECEDENCE,COL_PROP_MODE,COL_PUBLIC_KEY,COL_QSLMSG,COL_QS LRDATE,COL_QSLSDATE, COL_QSL_RCVD,COL_QSL_RCVD_VIA,COL_QSL_SENT,COL_QSL_SENT_VIA,COL_QSL_VIA,COL_QSO_COMPLETE,COL_QSO_RANDOM,COL_QTH,COL_RIG,COL_RST_RCVD,COL_RST_SENT,COL_RX_PWR,COL_SAT_MODE,COL_SAT_NAME,COL_SFI,COL_SIG,COL_SIG_INFO,COL_SRX,COL_SRX_STRING,COL_STATE,COL_STATION_CALLSIGN,COL_STX,COL_STX_STRING,COL_SWL,COL_TEN_TEN,COL_TIME_OFF,COL_TIME_ON,COL_TX_PWR,COL_WEB,COL_USER_DEFINED_0,COL_USER_DEFINED_1,COL_USER_DEFINED_2,COL_USER_DEFINED_3,COL_USER_DEFINED_4,COL_USER_DEFINED_5,COL_USER_DEFINED_6,COL_USER_DEFINED_7,COL_USER_DEFINED_8,COL_USER_DEFINED_9,COL_CREDIT_GRANTED,COL_CREDIT_SUBMITTED FROM [TABLE_HRD_CONTACTS_V01] ORDER BY COL_TIME_ON DESC, COL_CALL DESC
> 10:19:22 Reload Error: Invalid character value for cast specification on column number 23 (COL_DXCC)
> 10:19:22 Reload Loaded 0/2987 records in 141 miliseconds, 0.0 records per second
>
>
> Any ideas? Only way to get my log back is to recreate from backup
> Ron VA7HZ
>
>


locked Re: [jt65-hf] JT-Alert 1.5 Need Help making it log to DX-Keeper

ab0di@rocketmail.com <ab0di@...>
 

I have the same problem. I've gone back to 1.4 and JT65-HF 1.07. I'm running Vista, so I wonder if it's a Vista problem.

Tom, AB0DI

--- In Ham-Apps@yahoogroups.com.au, David Westbrook <dwestbrook@...> wrote:

Laurie -- I just noticed I have the same issue ...
I tried starting jt-alert before DXK, and starting DXK before Jt-alert, in
case the connection between the two was lost, but still isn't logging.

Otherwise, everything looks great! Yesterday was the first time i really got
to sit and play w/the new version, and it's all that I expected from the
reflector traffic .. the band activity monitoring and the lotw/eqsl labels
are great features ...
I also did some testing of the WAS DXK log scanning, and seems solid! Saves
lots of clicking & counting

--david
KJ4IZW

On Tue, Oct 18, 2011 at 7:45 AM, Bob KD7YZ <kd7yz.bob@...> wrote:

When I switched a couple days ago I went thru the config but must have
missed something as it hasn't been logging. It was a surprise to me and
I had a few to read from JT65-log and type back into DX-Keeper.

Today I reverted to 1.4 without any config changes and it's logging again.

In 1.5, I've selected:
Logging: Enabled; JT65; DXLab:DxKeeper-logfile
Callsign DtBASES: dxlAB DX Lab Suite

missing anything ?

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"JT65-HF" group.
To post to this group, send email to jt65-hf@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to
jt65-hf+unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at
http://groups.google.com/group/jt65-hf?hl=en.


locked Problems Reading B4log.mdb unless restart after each contact

Jeff - K2AK
 

Everything seems to be working fine with the nicely updated JT-Alert 1.5 except I am having one issue.

 

I am not using logging because I am using HRD V5 and I like to use the ALE window to capture all of the user information from QRZ or Buckmaster (Hamcall),  like Name, Address, coordinates, QTH etc.

 

When I log a contact using the “LOG QSO” button in JT65-HF it writes the call sign and band to the B4log.mdb file just fine. The next time the call sign that was previously logged is decoded is doesn’t display as worked B4. If I restart JT65-HF and JT-Alert it will then display that same call sign as worked B4.

 

I do have the Display worked B4 checked in the configuration and created the B4log.mdb file in the default directory and then imported all of my JT65 contacts from HRD. I tried using the log to ADI file but that didn’t work at all unless the callsign was in the ADI file (didn’t care what was in B4 mdb file).

 

Not sure why it is not refreshing or what should take place.

 

Any ideas?

 

Thanks,

Jeff – K2AK

DM41


locked Re: [jt65-hf] JT-Alert 1.5 Need Help making it log to DX-Keeper

David Westbrook
 

Laurie -- I just noticed I have the same issue ...
I tried starting jt-alert before DXK, and starting DXK before Jt-alert, in case the connection between the two was lost, but still isn't logging.

Otherwise, everything looks great! Yesterday was the first time i really got to sit and play w/the new version, and it's all that I expected from the reflector traffic .. the band activity monitoring and the lotw/eqsl labels are great features ...
I also did some testing of the WAS DXK log scanning, and seems solid! Saves lots of clicking & counting

--david
KJ4IZW


On Tue, Oct 18, 2011 at 7:45 AM, Bob KD7YZ <kd7yz.bob@...> wrote:
When I switched a couple days ago I went thru the config but must have
missed something as it hasn't been logging. It was a surprise to me and
I had a few to read from JT65-log and type back into DX-Keeper.

Today I reverted to 1.4 without any config changes and it's logging again.

In 1.5, I've selected:
Logging: Enabled; JT65; DXLab:DxKeeper-logfile
Callsign DtBASES: dxlAB DX Lab Suite

missing anything ?

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "JT65-HF" group.
To post to this group, send email to jt65-hf@....
To unsubscribe from this group, send email to jt65-hf+unsubscribe@....
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/jt65-hf?hl=en.



locked Re: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

John <john@...>
 

Hi.
Apologies for the delay, time difference & a busy morning is my only explanation.

I have checked CPU and RAM usage in several situations. I first of all shut down everything I could with the exception of AVG free (latest 2012 version) and got the following results:-

HRD alone CPU 0% RAM 1.78GB
HRD + JT65-HF CPU 1% RAM 1.79GB
HRD + JT65-HF+ Alert 1.5.0 CPU 1% RAM 1.80GB
HRD+ JT65-HF + Alert 1.5.0 During decode of 3 messages CPU 11% RAM 1.85GB

For interest HRD + DM780 with Superbrowser decoding 10 signals CPU 3% RAM 1.88GB

My old Dell given to me by my son in law and in use up to last summer used to struggle to run HRD + DM780 and always ran at 85 - 99% CPU usage.
I have not tried that with JT65-HF, it was a Pentium 4 about 1.8GHz.

Now the crunch, I put this PC together last year and the spec is:-
CPU Intel i7 920 2.67GHz.
Memory 6GB.
3 x 2Tb Hitachi SATA Drives.
I can't remember the Video card but it's based on an ATI Radeon HD5700.
Operating system Windows 7 Ultimate 64bit

I hope at least the differences in running the different programs is interesting.

73,
John G4GCL


On 18/10/2011 00:22, K. D. Sarchet wrote:
 

What is the CPU and Memory usage on JT-Alert and JT65-HF?

 

73 de WY5R - KD

 

JT65A Power Calculator

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of jgmags2000
Sent: Monday, October 17, 2011 5:27 PM
To: Ham-Apps@...
Subject: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 


Please explain to me how? How do you shut down all the background programs to get the usage down that low. I have 2.6gb processor AMD64 and 4gb memory and the lowest cpu usage I get is 38%.

73, John
--- In Ham-Apps@..., John wrote:
>
> Hi John.
> I'm running Windows 7 Ultimate 64 bit and with IE9 9 Tabs open,
> Thunderbird checking 4 email accounts every minute, HRD for rig control,
> JT-65HF + JT-Alert 1.5.0 plus of course anti virus etc
> CPU usage is running at below 3% except when decoding when it can peak
> at 14%. Memory usage is about 2.3Gb (6Gb fitted).
>
> I really haven't noticed any difference but I think it would take a lot
> to slow this thing down!
>
> 73, John G4GCL
>
> On 16/10/2011 16:26, jgmags2000 wrote:
> >
> > New version has slowed my computer to a crawl. Apps take inordinate
> > time to load.. Windows 7 64 bit. Anyone else experiencing this?
> >
> > 73, John KJ1J
> >
> >
>


locked Re: [Ham-Apps] Thanks & 2 Suggestions

Laurie, VK3AMA <groups03@...>
 

Hi Tony,

Glad HRD logging is working for you.

There is an option for JT-Alert to be on-top of all other windows. I just checked my code, and I had disabled it during some testing I was doing for the docking option. It will be available again in the next release.

JT-Alert does save all the additional data visible on the JT65-HF Log Contact window. The Notes are getting stored in the Notes field of the HRD log. I just checked and can confirm the data is there. Interesting, in HRD, when modifying a QSO, which provides a multi-tab interface to all the data fields of the QSO, the Notes field is not shown. However, if you change the layout of the QSOs Grid display adding the Notes field, the Notes data is visible. HRD also has a Comment field which is always visible when in the Modify QSO view (just above the tabs).

Unless I get any objections, I will be changing the saving of the JT65-HF Notes data to the HRD Comments field in the next release.

de Laurie, VK3AMA

On 18-October-2011 15:58, Tony Farrow wrote:
Hello Laurie,

I just discovered your nice JT-Alert software. Thanks.  It seems to work fine on my humble netbook (with Win 7 32-bit, JT65-HF, HRD and HRD Logbook with Access DB).

Just a couple of suggestions for a future version :-

1.  It would be nice to have an option for having JT-Alert “always on top” (JT65-HF fills my netbook’s small screen, so it would be convenient to have the option of "permanently" overlaying it with JT-Alert).

2.  Would it be possible to have the contents of the “notes” field in JT65-HF's "Log QSO" transferred by JT-Alert to the HRD log along with the other fields transferred?

Thanks & Cheers,

Tony VK2AJF
Sydney
_,_._,___


locked Thanks & 2 Suggestions

Tony Farrow
 

Hello Laurie,

I just discovered your nice JT-Alert software. Thanks.  It seems to work fine on my humble netbook (with Win 7 32-bit, JT65-HF, HRD and HRD Logbook with Access DB).

Just a couple of suggestions for a future version :-

1.  It would be nice to have an option for having JT-Alert “always on top” (JT65-HF fills my netbook’s small screen, so it would be convenient to have the option of "permanently" overlaying it with JT-Alert).

2.  Would it be possible to have the contents of the “notes” field in JT65-HF's "Log QSO" transferred by JT-Alert to the HRD log along with the other fields transferred?

Thanks & Cheers,

Tony VK2AJF
Sydney


locked Re: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

Don Leitch <don@...>
 

Thank you dave you beat me   to it I had found the comodo bit  and thanks I will look for an update

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of Dave Wright
Sent: Tuesday, 18 October 2011 4:03 p.m.
To: Ham-Apps@...
Subject: Re: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 

"Cleaner validator" is part of Comodo System Cleaner, and it had a problem with consuming too much CPU...but that was fixed with newer updates.

System Idle being high is a GOOD thing.  It is a placeholder process designed to keep the CPUs ready without actually consuming CPU time. The higher it is, the less your CPUs are actually working.


On Mon, Oct 17, 2011 at 10:57 PM, Don Leitch <don@...> wrote:

 

Tnx I just did what you suggested and HRD uses a LOT less than  jt65 hf and jt alert my two biggest users are cleaner validator and system idle what ever they are I must google them

Don zl1atb

--
Dave
K3DCW
www.k3dcw.net

"Real radio bounces off of the sky"


locked Re: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

Dave Wright <hfradiopro@...>
 

"Cleaner validator" is part of Comodo System Cleaner, and it had a problem with consuming too much CPU...but that was fixed with newer updates.

System Idle being high is a GOOD thing.  It is a placeholder process designed to keep the CPUs ready without actually consuming CPU time. The higher it is, the less your CPUs are actually working.



On Mon, Oct 17, 2011 at 10:57 PM, Don Leitch <don@...> wrote:
 

Tnx I just did what you suggested and HRD uses a LOT less than  jt65 hf and jt alert my two biggest users are cleaner validator and system idle what ever they are I must google them

Don zl1atb

--
Dave
K3DCW
www.k3dcw.net

"Real radio bounces off of the sky"


locked Re: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

Don Leitch <don@...>
 

Tnx I just did what you suggested and HRD uses a LOT less than  jt65 hf and jt alert my two biggest users are cleaner validator and system idle what ever they are I must google them

Don zl1atb

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of K. D. Sarchet
Sent: Tuesday, 18 October 2011 2:26 p.m.
To: Ham-Apps@...
Subject: RE: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 

To determine the resources  individual processes are utilizing, run task manager and look at the individual processes in the processes tab.  If you click on the ‘CPU Column Header’ 2 times (not double click) it will sort from highest CPU process to lowest.  Likewise for the Memory column.  This way you can find out what is taking up so much processor and memory.

My biggest killer of CPU is usually HRD, which is normally around 50%.  I have experimented with the polling interval, for the radio, on HRD, thinking that might bring down the CPU usage, but it made no difference at all.

 

FWIW, on my machine, JT65-HF runs about 5% CPU until it hits the decode (which normally lasts for less than 1 second) at which time it spikes at around 30%.  JT-Alert hits 1% CPU every couple of seconds.  These two apps are very tame on my machine.

 

73 de WY5R - KD

 

JT65A Power Calculator

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of Don Leitch
Sent: Monday, October 17, 2011 7:52 PM
To: Ham-Apps@...
Subject: RE: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 

Now there,s a question how would you ever know ? If I have HRD  and dm780 running its about 3 to 5 %, as soon as I move the mouse its 58% and with the hrd log running its up as much as 85%

Don zl1atb

I run  win 7 64 bit 8 gb ram intel 2.13 dual core

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of K. D. Sarchet
Sent: Tuesday, 18 October 2011 12:23 p.m.
To: Ham-Apps@...
Subject: RE: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 

What is the CPU and Memory usage on JT-Alert and JT65-HF?

 

73 de WY5R - KD

 

JT65A Power Calculator

 

From: Ham-Apps@... [mailto:Ham-Apps@...] On Behalf Of jgmags2000
Sent: Monday, October 17, 2011 5:27 PM
To: Ham-Apps@...
Subject: [Ham-Apps] Re: Alert 1.5

 

 


Please explain to me how? How do you shut down all the background programs to get the usage down that low. I have 2.6gb processor AMD64 and 4gb memory and the lowest cpu usage I get is 38%.

73, John
--- In Ham-Apps@..., John wrote:
>
> Hi John.
> I'm running Windows 7 Ultimate 64 bit and with IE9 9 Tabs open,
> Thunderbird checking 4 email accounts every minute, HRD for rig control,
> JT-65HF + JT-Alert 1.5.0 plus of course anti virus etc
> CPU usage is running at below 3% except when decoding when it can peak
> at 14%. Memory usage is about 2.3Gb (6Gb fitted).
>
> I really haven't noticed any difference but I think it would take a lot
> to slow this thing down!
>
> 73, John G4GCL
>
> On 16/10/2011 16:26, jgmags2000 wrote:
> >
> > New version has slowed my computer to a crawl. Apps take inordinate
> > time to load.. Windows 7 64 bit. Anyone else experiencing this?
> >
> > 73, John KJ1J
> >
> >
>